Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Πολεμάνε και τραγουδάνε

Οταν είδα πρόσφατα - μέσα στα πλαίσια των μαθητικών κινητοποιήσεων για την Παιδεία - τα παιδιά του Μουσικού Λυκείου έξω από το υπουργείο Παιδείας να τραγουδούν παίζοντας με τα βιολιά και τις κιθάρες τους, συγκινήθηκα πολύ και έκλαψα. Μου ήρθε αυτόματα στο νου το σύνθημα της ΕΠΟΝ "Πολεμάμε και τραγουδάμε" και αναλογίστηκα πόσο επίκαιρο είναι στις μέρες μας.

Αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται για να κατακτήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση, στη ζωή, στη δουλιά, μας ξάφνιασαν! Μεγάλο το ποιοτικό άλμα της Νέας γενιάς.

Οι μαθητές, τόσο υπεύθυνα, ώριμα και μελετημένα, βρήκανε τον υπουργό "αδιάβαστο". Κυβέρνηση και υπουργός, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν είναι σε θέση ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, αποτύχανε.

Αναλογίζομαι το τι δεν κάνανε οι κυβερνώντες για να δυσφημίσουνε τον αγώνα των μαθητών, όλο αυτό το διάστημα που κάνουν καταλήψεις στα Λύκεια που φοιτούν. Τους καταλόγισαν καταστροφές, αθλιότητες, μέχρι ότι διακίνησαν και ναρκωτικά στα σχολεία τους!

Ομως γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αρσένης ότι τα προνόμια και τα άντρα της διαφθοράς και της αποσύνθεσης της κοινωνίας αλλού είναι και σε άλλους κύκλους ανήκουν.

Αυτά τα παιδιά μας ξάφνιασαν με το ξαφνικό τους μεγάλωμα και συνάμα με το ρομαντισμό τους, που τόσο πολύ ταιριάζει στην τρυφερή τους ηλικία. Επίσης μας ξάφνιασαν με τη ζωντανή παρουσία τους στην τηλεόραση και τη μεστή έκφραση του λόγου τους. Ξέρουν τι θέλουν και ξέρουν να το απαιτούν. Μπράβο τους!

Αντίθετα τα λόγια του κ. υπουργού Παιδείας, στη συζήτηση που είχε μαζί τους, δε με έπεισαν καθόλου, ήταν "εκτός θέματος" και γι' αυτό δεν τα σχολιάζω καθόλου.

Η Νέα Γενιά έδειξε μ' αυτή τη στάση της και τη μαχητικότητά της ότι ούτε απαθής είναι στα συμβαίνοντα στην κοινωνία μας, αλλά ούτε και "καλοπερασάκιας" όπως θέλουν να την παρουσιάζουν. Είναι αγωνίστρια η νέα γενιά, που προχωράει θαρραλέα και υπεύθυνα στο δρόμο που χαράζει με τις νέες ανάγκες της ζωής, αρκεί εμείς οι μεγάλοι να τους καταλάβουμε και τους συμπαρασταθούμε στον αγώνα τους.

Παιδιά προχωρήστε, σας δικαιώνει η ζωή και ο αγώνας σας.

ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΤΑΘΗ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ