Κυριακή 24 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Σχολιάζοντας γεγονότα και περιστατικά

Ο Αντον Τσέχοφ έγραφε: "Εφ' όσον το τουφέκι κρέμεται στον τοίχο, αυτό πρέπει να τουφεκίσει", κάπως έτσι...

Το θυμήθηκα αυτό, όταν άκουσα και είδα στην TV το σκάνδαλο που προέκυψε μεταξύ των Θ. Κατριβάνου και υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Δηλαδή. "Αντιστασιακός" και "αντιστασιακός", είναι ο τίτλος, που όπου και αν βρισκόταν ή βρίσκεται ο κ. Γιαννόπουλος επαναλαμβάνει και εν ονόματι αυτού κατηγορούσε τους πάντες και κυρίως την ηγεσία του ΚΚΕ, εάν αυτή προέβαινε σε κάτι που δεν ήταν της κρίσης του. Και τι δεν τους έσερνε... Και απ' τα λεγόμενά του έβγαινε ότι μόνο αυτός κρατάει ψηλά τη σημαία του αγωνιστή, του αντιστασιακού.

Τον ίδιο όμως καιρό έδιναν και έπαιρναν οι διαδόσεις που όχι μόνον αμφισβητούσαν τα περί "αντιστασιακού" κλπ, αλλά και με τα στοιχεία που παρουσίαζαν, η "δράση" του φάνταζε τόσο μηδαμινή, που άλλος στη θέση του, ούτε καν θα αναφερόταν σ' αυτή!

Αφού λοιπόν, ως αντιστασιακός, χρόνια τώρα παρουσιαζόταν στην πολιτική σκηνή και μάλιστα πολύ έντονα, κάποτε έπρεπε να προκαλέσει και το "μπαμ"! Και ιδού: Ο κ. Κατριβάνος υπόσχεται να αποκαλύψει την αλήθεια, περί "αντιστασιακού" Γιαννόπουλου. Και το θέμα πάει στα Δικαστήρια...

Και τίθεται τώρα το μεγάλο ερώτημα: Τι τον πείραξε τον κ. Γιαννόπουλο, αυτό που έπραξε ο κ. Κατριβάνος; Αλλα και γενικά, γιατί πάντα αναλαμβάνει το ρόλο του δημόσιου κατηγόρου, σκορπώντας διάφορα επίθετα και κατηγορίες ενάντια σε όλους και σε όλα, όταν αυτά δεν ανταποκρίνονται στις "αντιστασιακές του ευαισθησίες";

Μάλιστα, όλα αυτά, σε εποχή που οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έχουν παραμεριστεί, ξεχαστεί και ο κ. Γιαννόπουλος, ως "ανυποχώρητος αντιστασιακός", τους... εμπαίζει κανονικότατα.

Τι περισσότερο κακό έκανε ο Θ. Κατριβάνος που συνεργάστηκε με τη ΝΔ και δε μιλάει αν ήταν ή δεν ήταν αντιστασιακός; Είναι η πράξη του, μια πράξη ενός απλού πολίτη, συγκριτικά με τη θέση που έχει ο κ. Γιαννόπουλος και που κάθε λίγο και λιγάκι παρουσιάζει νομοσχέδια, με αντικείμενο τη δήθεν προώθηση των αιτημάτων των αντιστασιακών, που δυο και πλέον δεκαετίες, προβάλλουν για λύση.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ να είμαι υποστηρικτής του κ. Θ. Κατριβάνου. Ο καθένας μπαίνει στην κρίση της κοινής γνώμης, από το τι κάνει. Η διαμάχη όμως μεταξύ Κατριβάνου και Γιαννόπουλου, προξενεί πραγματικά απορίες, δεδομένου ότι ο Γιαννόπουλος, που έχει τόσα χρόνια στην κυβέρνηση, θα μπορούσε κάλλιστα να φροντίσει να έχει γίνει το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και το Μνημείο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Ακόμα να είχε προωθήσει για λύση, μια σειρά αιτημάτων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που ζητούν ακόμη λύση. Εάν προσπάθησε και δεν πέτυχε, τότε θα έπρεπε να φύγει όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ. Τότε μόνον θα μπορούσε να κατηγορεί όσους "αποστατούν", όπως λέει, όταν συνεργάζονται με αλλά κόμματα.

Τέλος, ας του υπενθυμίσουμε ότι τα οράματα του ΕΑΜ δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, την οποία υπηρετεί πιστά ο κ. Γιαννόπουλος!

Γ. Φ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ