Σάββατο 30 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αφαντο το αλιευτικό "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ"

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες σε όλο το Αιγαίο για τον εντοπισμό της μηχανότρατας "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ" και των 7 ναυτεργατών που αποτελούσαν το πλήρωμά της. Οι 7 ναυτεργάτες (2 Ελληνες και 5 Αιγύπτιοι) έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τις 23 του μήνα, οπότε και ήταν η τελευταία επικοινωνία τους με την πλοιοκτήτρια εταιρία ΜΑΛΒΑΣΙΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΝΕ.

Την εξαφάνισή τους έκανε γνωστή στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ο πλοιοκτήτης Χαράλαμπος Βατίστας στις 26 του μήνα, ο οποίος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους, καθώς δεν απαντούσαν και τα κινητά τηλέφωνα που υπήρχαν στο σκάφος. Την ίδια μέρα, το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε σήμα σε όλες τις λιμενικές αρχές, ενημέρωσε τα πλοία που πλέουν στο Αιγαίο και στάλθηκαν αεροσκάφη του Λιμενικού Σώματος και περιπολικά σκάφη για έρευνα. Επίσης στάλθηκε και το πλοίο ΠΕΛΑΓΟΣ της πλοιοκτήτριας εταιρίας. Ομως μέχρι και χτες το βράδυ οι έρευνες παρέμεναν άκαρπες. Να σημειωθεί ότι ψαράς είχε δει την περασμένη βδομάδα το "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ" να ψαρεύει κοντά στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης.

Οι Ελληνες ναυτεργάτες είναι ο Παντελής Μεσολογγίτης, 37 ετών, κυβερνήτης και ο Παναγιώτης Αθανασάκος, 56 ετών, μηχανικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ