Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ", ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Προτάσεις από τους μαθητές αδιαλλαξία από την κυβέρνηση

Αποκλιμάκωση... βλέπουν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι, αλλά οι μαθητές προετοιμάζουν εντατικά το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, στο Σύνταγμα

Ασφυκτική έχει γίνει, πλέον, η απομόνωση της κυβέρνησης, καθώς η τραγική κατάσταση στο χώρο της Παιδείας εισέρχεται σε μια νέα, κρίσιμη βδομάδα. Η προχτεσινή πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας,για την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου και εξεύρεσης διεξόδου, αφαίρεσε ακόμη και τα τελευταία προσχήματα του υπουργείου Παιδείας και αποκάλυψε εντελώς γυμνή την κυβερνητική αδιαλλαξία και ανευθυνότητα. "Καλούμε, έστω και τώρα, τον κ. Αρσένη σε συνάντηση και διάλογο, δίχως όρους και πείσματα",σημείωνε το ανοιχτό γράμμα του Συντονιστικού της Αθήνας, που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα και υπογράμμιζε: "Να συζητήσει τη διεύρυνση της γενικής μόρφωσης, για όλη τη νεολαία, με ενιαίο 12χρονο σχολείο, μέχρι τα 18 της χρόνια. Να πάψει πλέον ο εξαναγκασμός μας να κάνουμε επιλογή ζωής στα 14 μας χρόνια. Να απαλλάξει το Λύκειο από το βραχνά των πανελλαδικών εξετάσεων, να το αποσυνδέσει από τη διαδικασία εισαγωγής στα ΑΕΙ. Να παγώσει τουλάχιστον ο νόμος και τα εξεταστικά μέτρα".

Και ενώ, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση οχυρώνονται πίσω από την υποτιθέμενη αποκλιμάκωση των μαθητικών κινητοποιήσεων, η πραγματικότητα βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Εκατοντάδες σχολεία στην Αττική και ακόμη περισσότερα σ' όλη τη χώρα βρίσκονται σε κατάληψη. Η κυβερνητική μεταρρύθμιση έχει κατηγορηματικά καταδικαστεί από τη συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως και από το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών και μαζικών οργανώσεων της χώρας. Οι καθηγητές πραγματοποιούν νέες συνελεύσεις από Δευτέρα, για να μεθοδεύσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα και οι μαθητές προετοιμάζουν εντατικά το πανελλαδικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, στο Σύνταγμα.


ΣΕΛ.  8   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ