Κυριακή 31 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τερψιχόρη Παπαστεφάνου

"Η οικογένειά μου είναι η ΟΓΕ", είπε συγκινημένη η συνθέτρια Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, καθώς παραλάμβανε την τιμητική πλακέτα από την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Ασπα Μανδηλαρά και τη γενική της γραμματέα Ντέπυ Τσακίρογλου, στην πρόσφατη τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε η Ομοσπονδία.

Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, γνωστή περισσότερο από τη Χορωδία Τρικάλων, υπήρξε και πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Γυναικών Βορείων Προαστίων - κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό. Για την καλλιτεχνική και αγωνιστική προσφορά της, μίλησαν η πρόεδρος της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου και η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη, που τη χαρακτήρισε "πρώτη κυρία της χορωδιακής μουσικής στην Ελλάδα".

Μετά την ομιλία της Αιμ. Υψηλάντη, ακούστηκαν τέσσερα τραγούδια, μελοποιημένα από την ίδια την Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, σε ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου και Ελλης Παπαδημητρίου. Σολίστ ήταν η Σέβη Μωραϊτίνη και έπαιξαν: Φλάουτο ο Γιώτης Σέργιος, κιθάρα ο Αιμίλιος Γιαννακόπουλος και Β κιθάρα ο Ανδρέας Ισαρης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τα μέλη του Γυναικείου Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γιώργος Κατημερτζής, δήμαρχος Καισαριανής (στον οποίο έπεσε και το φλουρί της πίτας της ΟΓΕ), ο Παναγιώτης Μακρής, επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής, ο Χαράλαμπος Μούγιας αντιδήμαρχος Βύρωνα, ο Αντώνης Μήλας αντιδήμαρχος Βύρωνα, η Αλεξάνδρα Δεμερούκα επίτιμος πρόεδρος της ΟΓΕ, οι αγωνίστριες Γιάννα Τρικαλινού και Μαρία Λουλέ, η Ελένη Μωραϊτη εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, η Ανθούλα Αραμπατζή, δημοτική σύμβουλος Καισαριανής, η ηθοποιός Αννα Φόνσου, οι συγγραφείς Πέπη Δαράκη, Φαίδρα Ζαμπαθά, Ιωάννα Καρατζαφέρη και η Δώρα Παρίση, η τραγουδίστρια Γιώτα Βέη, η ζωγράφος Ζωγραφιά Μπαρμπόγλου - Πασιά, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνίδας Νοικοκυράς Γαλάτεια Σακκά, η πρόεδρος του Παναιτωλοακαρνανικού Συλλόγου Γυναικών Μαίρη Χρυσικοπούλου και η κ. Ρουσοπούλου από την Ενωση Γυναικών Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ