Τρίτη 2 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ"
"Ασύμφορη" η πλήρης απασχόληση!

Είναι "ασύμφορο" να λειτουργεί το "Πόρτο Καρράς" με το υπάρχον εργασιακό καθεστώς, δηλαδή τις συμβάσεις αορίστου χρόνου και για το λόγο αυτό προχώρησαν στην απόλυση όλου του προσωπικού του συγκροτήματος, δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του Πόρτο Καρράς,στην τριμερή που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εργασίας. Μάλιστα, πρόσθεσαν ότι πρόθεσή τους είναι να παραχωρήσουν την εκμετάλλευση των μονάδων σε εργολάβους. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των νέων ιδιοκτητών, δηλαδή της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας "Ποτείδαια", η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο Πόρτο Καρράς και ο υφυπουργός εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας. Ο τελευταίος ζήτησε από τους ιδιοκτήτες μέσα σε δέκα μέρες να αποσαφηνίσουν έγγραφα τις προθέσεις τους όσον αφορά το μέλλον του ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Από την πλευρά τους τα μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων τόνισαν ότι αδιαπραγμάτευτη θέση τους είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η ανάκληση όλων των απολύσεων. Μέχρι να γίνει αυτό, οι εργαζόμενοι στο Πόρτο Καρράς θα συνεχίζουν την κατάληψη των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος.

Επίκαιρη Ερώτηση

Οι εξελίξεις στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Πόρτο Καρράς" είναι το θέμα της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου για τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Είναι γνωστό ότι 1.200 περίπου εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις "Πόρτο Καρράς" στον Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής βρίσκονται μήνες απλήρωτοι, ενώ τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί και οι απολύσεις. Στο μεταξύ πέρα από τους εργαζόμενους και άλλοι κάτοικοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, αφού πολλοί είναι αιχμάλωτοι της στρεβλής και μονόπλευρης τουριστικής "ανάπτυξης" που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις για την όμορφη αυτή περιοχή της Χαλκιδικής.

Η Εθνική Τράπεζα, στην οποία περιήλθαν οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και η θυγατρική της "Ποτείδαια", στην οποία εντάχθηκαν, αρνούνται να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, που είναι ανάστατοι, ζητούν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών συν το Δώρο Χριστουγέννων από την "ΚΑΖΙΝΟ ΑΕ Πόρτο Καρράς", τη λειτουργία του συγκροτήματος και τη διασφάλιση της δουλιάς τους".

Οι υπουργοί ερωτώνται: α) Είναι στην πρόθεσή τους να παρέμβουν ώστε άμεσα οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε επίσχεση και αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα; β) Τι μέτρα πρόκειται να πάρουν, ώστε η ΕΤΕ και η θυγατρική της "Ποτείδαια" να διασφαλίσουν τη λειτουργία του συγκροτήματος καθώς και τις θέσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ