Κυριακή 9 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΜΕΡΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ
Κυβέρνηση μιας χούφτας οικογενειών του πλούτου

Συγκροτούνται και διευρύνονται επιτροπές αλληλεγγύης και κοινής δράσης του λαού σε όλη τη χώρα, στη βάση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός και της εναντίωσης στον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο της κυβερνητικής εξουσίας των πολυεθνικών

Οι μέρες που πέρασαν καταγράφηκαν πλέον στην ιστορία σαν μαύρες μέρες βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο λαό και, ειδικά, ενάντια στην αγωνιζόμενη αγροτιά της χώρας μας, που βρέθηκε στις επάλξεις του αγώνα, με έναν ηρωικό ξεσηκωμό για τα δίκια της. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, του κ. Σημίτη, έδειξε το αποκρουστικό πρόσωπο του υπηρέτη της οικονομικής ολιγαρχίας της χώρας, του εντολοδόχου των αποφάσεων των πολυεθνικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με μια πρωτοφανή κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, με ξυλοδαρμούς, συλλήψεις, στημένες δίκες, απειλές, πιέσεις, προβοκάτσιες, μέχρι και με παροιμιώδεις ενέργειες γελοιοποίησης της ίδιας και του κατασταλτικού της μηχανισμού, το μόνο που κατάφερε τελικά να αποδείξει είναι ότι ο κατήφορος που έχει πάρει είναι "χωρίς πάτο" μεν, αλλά με σίγουρο τέλος δε. Τέλος που θα φέρει σίγουρα τη σφραγίδα της λαϊκής οργής ενάντια σε όσους τολμούν να τα βάζουν με το λαό και τα καταχτημένα με θυσίες δικαιώματά του.

Ο λαός βγαίνει στους δρόμους αγανακτισμένος, γιατί βλέπει ότι η πολιτική της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, γεννάει πολύ πλούτο για τους λίγους και φτώχεια και επιδείνωση της θέσης τους για τους πολλούς, επισήμανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την προχτεσινή συζήτηση στη Βουλή. Η κυβέρνηση μπορεί να λύσει τα προβλήματα, μια και τα αιτήματα είναι και ρεαλιστικά και λίγα, σε σχέση πάντα με τον όγκο των πραγματικών προβλημάτων. Δε θέλει, όμως, να λύσει αιτήματα, τόσο των αγροτών, όσο και των εκπαιδευτικών, γιατί είναι κυβέρνηση - υπάλληλος μιας ομάδας κεφαλαιοκρατών, που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας και τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού.

Κοντά στους αγρότες βρίσκονται σήμερα χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, νέοι και νέες, γυναίκες και παιδιά από όλη τη χώρα. Κοντά τους βρίσκονται με το νου και την καρδιά τους και όσοι δεν μπόρεσαν να πάνε σήμερα εκεί.

Τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας και της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι τεράστια. Τα προβλήματα συνολικά της Ελλάδας και του λαού μας είναι πολλά, γι' αυτό και οι αγώνες θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό.


ΣΕΛ.  5,    12   -   14

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ