Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι "μικροί" ενώνονται...

"Εμπορική" χαρακτήρισαν τη συνεργασία τους, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος και ο ιδιοκτήτης του NEW CHANNEL Φώτης Μανούσης. Οι ιδιοκτήτες των δύο τηλεοπτικών σταθμών "ενώνουν" τις δυνάμεις τους, για ν' αντιμετωπίσουν "από κοινού" τους "μεγάλους", καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τηλεοπτικό χώρο. Προβλήματα που έχουν σχέση με την οικονομική πορεία των καναλιών και με τη διαφημιστική πίτα.

Η ουσία όμως είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό διαφοροποιείται ο "ιδιοκτησιακός" χάρτης των ΜΜΕ, με "συμπράξεις", "ανταλλαγές" και "κοινά" συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών. Είναι άλλωστε γνωστό πως προς μια τέτοια κατεύθυνση κινούνται και "μεγάλα" κανάλια, όπως το MEGA, ο ANTENNA και το STAR. Πριν από μερικά χρόνια, εξάλλου, οι "μικροί" δηλαδή οι Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ), Γιώργος Κουρής (Κανάλι 5), Φώτης Μανούσης (NEW) και Δημήτρης Ρίζος (Αδέσμευτος Τύπος), προκειμένου ν' αντιπαρατεθούν στους "μεγάλους", είχαν δημιουργήσει την "Ενωση μικρών ιδιοκτητών".

Η συνεργασία του ΣΚΑΪ και του NEW ήδη έχει ξεκινήσει με ειδησεογραφικά δελτία, που "εκπέμπουν" από το κτίριο του Φαλήρου και με δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, και με "ανταλλαγές" διαφόρων εκπομπών. Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν χτες ότι τα "οφέλη" από αυτή τη συνεργασία είναι "αμοιβαία". Τα "οφέλη" έχουν άμεση σχέση με την ελαχιστοποίηση του κόστους φύλαξης και συντήρησης των πομπών, με τις εγκαταστάσεις και τα στούντιο, με την αγορά των προγραμμάτων από το εξωτερικό και με τα "κοινά" συνεργεία. Συγχρόνως, όμως, δημιουργούνται και καλύτερες προϋποθέσεις για τη διοχέτευση διαφημίσεων στα δύο κανάλια.

Η συνεργασία των δύο καναλιών γίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία δεν έχει εκλείψει ο "κίνδυνος" να σταματήσει η λειτουργία του NEW. Ως γνωστό, το θέμα έχει τεθεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχει δώσει προθεσμία στο εν λόγω κανάλι να υποβάλει τα απαραίτητα στοιχεία για την αλλαγή ιδιοκτησίας των εγκαταστάσεών του. Ο Φ. Μανούσης χτες υποστήριξε ότι έχει προσκομίσει όλα τα στοιχεία και πως θεωρεί ότι το θέμα "έχει λήξει".

Εν τω μεταξύ απλήρωτοι παραμένουν εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΪ. Ο Γιάννης Αλαφούζος υποστήριξε χτες ότι θα δοθεί επίδομα στους δημοσιογράφους που δουλεύουν και για το NEW, ενώ το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων θα λήξει οριστικά τον ερχόμενο Μάρτη. Και αυτό γιατί από τον Μάρτη και μέσα στο 1997 θα μπορέσει η εταιρία "για πρώτη φορά να επιβιώσει οικονομικά".

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ