Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων

Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που αγωνίζονται για την ηθική και υλική αποκατάστασή τους και οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρούνται από τα προβλήματά τους που παραμένουν άλυτα, παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, εντάσσουν τον αγώνα τους μέσα στους αγώνες των αγροτών, των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών, των οικοδόμων και όλων των εργατών του χεριού και του μυαλού.

Συμπαραστέκονται σε όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει τους δρόμους των πόλεων και επαρχιών σε μετερίζια διεκδίκησης σωστής αμοιβής του πνευματικού και σωματικού τους μόχθου.

Καταγγέλλουν και καταδικάζουν τα κυβερνητικά φραγγέλια και ρόπαλα.

Καταδικάζουν την κυβερνητική τρομοκρατία και τις χυδαιολογίες του Γιαννόπουλου και Τζουμάκα, τη δικαστική τρομοκρατία και τις κατά παραγγελία καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον των συνδικαλιζομένων.

Αποδοκιμάζουν την τυφλή υπακοή της κυβέρνησης στις εντολές του Μάαστριχτ και των άλλων οργάνων της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που για να τις εφαρμόσει η κυβέρνηση, έχει επιβάλει τη μονόπλευρη λιτότητα και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους εργαζόμενους.

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει όσους αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων τους, με αναλγησία και υπεροψία, αλλά να αντιμετωπίσει με κατανόηση τα προβλήματά τους και να πάψει να τους εμφανίζει ως υποκινούμενους από το ΚΚΕ.

  • Επίσης, πολλά Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ με ανακοινώσεις τους, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας και καταδικάζουν απερίφραστα τη στάση της κυβέρνησης, για τη μη επίλυση των προβλημάτων, τη συκοφάντηση των αγώνων, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τη χρήση βίας.

Ακόμα, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης διαμαρτύρονται έντονα για τη μη επίλυση των καθαρά αντιστασιακών προβλημάτων τους, που χρονίζουν από το 1985, θεωρούμενοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ