Σάββατο 15 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
Εβγαλε την απόφαση ο Γιαννόπουλος

Ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης χτες, από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Β. Γιαννόπουλο.Απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Αυδή,για την έκδοση από τον Κουρή και τη Βελλίδη της εφημερίδας "Νέα Μακεδονία", πήρε σαφή θέση και ουσιαστικά εξέδωσε απόφαση υπέρ των εκδοτών και σε βάρος των εργαζόμενων στο πρώην εκδοτικό συγκρότημα Βελλίδη.

Συγκεκριμένα, και ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με προσωρινή διαταγή έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία εφημερίδας με τίτλο "Νέα Μακεδονία", ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας του θεσμού της Δικαιοσύνης υπουργός είπε: "Είδα ότι πρόκειται περί άλλου σήματος και άλλης εκδόσεως. Το σήμα αυτό είναι κατατεθειμένο από τον αείμνηστο Βελλίδη. Ξέρω ότι είχε δύο λογότυπους. Ο ένας δούλεψε σαν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ο άλλος δουλεύει τώρα σαν ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Σχολιάζοντας την απάντηση του Β. Γιαννόπουλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: "Με εκπλήσσει και με απογοητεύει το γεγονός ότι ο κύριος υπουργός έρχεται στη Βουλή και επιτείνει την απαξίαν όσων κατηγορείται ότι διέπραξε, διότι έρχεται και λέει αν υπάρχει ή δεν υπάρχει ταυτότητα του σήματος με το αμφισβητούμενο. Επομένως με μία προσωπική του μαρτυρία προλαμβάνει τη δικαστική απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ