Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο",

Συνάντηση φιλίας

ΧΑΡ. Γ. ΤΣΙΡΙΔΗΣ,δικηγόρος, Πειραιάς. Διαβάσαμε και απολαύσαμε το ρεπορτάζ για την Ελληνοτουρκική Συνάντηση Φιλίας, που έγινε στη Χίο στις 31 - 1 - 97 και διήρκεσε μέχρι 1 και 2 του Φλεβάρη 1997. Οι επισημάνσεις σας, "δε ζητάμε το έδαφος, ζητάμε την καρδιά σας" και η εικονιζόμενη φωτογραφία του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα και του μέλους της ΚΕ Μπ. Αγγουράκη με το δήμαρχο του Τσεσμέ Νουρί Ερτάν, έκανε διάνα.

Συγχαρητήρια και στις δυο αντιπροσωπείες, γιατί οι λαοί μας, φύσει και θέσει ειρηνικοί, δεν έχουν φιλοπόλεμες διαθέσεις, ούτε να μοιράσουν τίποτε, αλλά στα στήθια τους και την καρδιά τους, φιλοξενούν τα μηνύματα που στέλνει το περιστέρι της ειρήνης.

Και πάλι συγχαρητήρια για την πολιτική προβολή και παρουσίαση, που έγινε με την εφημερίδα, της Ελληνοτουρκικής Συνάντησης Φιλίας.

Περί συμβόλων

ΘΟΔΩΡΟΣ ΛΙΛΙΑΚΙΔΗΣ,Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης. Αρκετές μεγάλες χώρες έχουν κι από ένα σύμβολο παρμένο από το ζωικό βασίλειο. Οι Ρώσοι έχουν την αρκούδα, οι Αγγλοι το λιοντάρι, οι Αμερικάνοι τον αετό κλπ. Ολα είναι επιθετικά και σαρκοφάγα.

Επειδή η χώρα μας δεν έχει κανένα παρόμοιο σύμβολο, σκέφτηκα ότι δε θα 'ταν άσχημα να αποκτούσε και αυτή κάτι το ανάλογο. Ετσι λόγω και της φτώχειας της, νομίζω ότι το πιο κατάλληλο ζώο θα 'ταν ο άκακος και χορτοφάγος γάιδαρος.

Αυτός τραβάει το καρότσι του βιοπαλαιστή, φορτώνει τα ξύλα του ορεινού αγρότη, κάνει χίλιες δυο δουλιές στην ύπαιθρο και τέλος κουβαλάει και τον κύριο Γιαννόπουλο στη Σαντορίνη, που δεν μπορεί να πάει η "Μερσεντές".

Αλλα εκτός αυτού, σήμερα ο γάιδαρος στη χώρα μας αντιπροσωπεύει - κατά τον κ. Γιαννόπουλο - τους "ολιγάριθμους" αγρότες και, γιατί όχι, τους ναυτεργάτες, καθηγητές, δασκάλους και άλλους εργαζόμενους που βγαίνουν στο πεζοδρόμιο να διεκδικήσουν την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε άγρια λιτότητα και παρατεταμένη θα 'λεγα, γιατί αυτή πιστεύω θα κρατήσει και πέραν της λήξης της σύγκλισης, ώστε να κρατηθούν οι ισορροπίες και να μη μας ξεφύγει (η σύγκλιση) και τη... χάσουμε. Και αυτή η λιτότητα θα είναι ακόμα πιο άγρια και σκληρή. Αυτό διδάσκει η πολύχρονη πείρα μας και τα παχιά λόγια των εκάστοτε κυβερνώντων. Δεν ξεχνώ την ΠΑΣΟΚική επέλαση όταν κάλπαζε προς την εξουσία με τα συνθήματα "Εξω οι βάσεις", "Εξω από το ΝΑΤΟ, από την ΕΟΚ" κλπ.. Αρα κάτι ήξερε το ΠΑΣΟΚ τότε για το τι σημαίνει να 'σαι μέσα. Τώρα οι μεγάλοι λαοπλάνοι έχουν ξεπεράσει κι αυτούς ακόμη που μας έβαλαν στη στρούγκα.

Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι ο λαός μας, αργά ή γρήγορα, θα βρει τη φυσική του ηγεσία, που είναι το ΚΚΕ.

Κι η αγροτιά που σήκωσε το κύριο βάρος όλων των εθνικών αγώνων, ας είναι υπερήφανη για τον καινούριο της τίτλο.

Για τον ΔΣΕ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,Σκύδρα. Συγχαρητήρια για το πολυήμερο αφιέρωμα προς τον ιερό Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας από τα βάθη της ψυχής μου. Μ' αυτό το αφιέρωμα τιμούμε τους ηρωικούς αυτούς μαχητές που δώσανε για την πατρίδα μας ό,τι πιο πολύτιμο είχαν: Τη ζωή τους. Αυτά τα παλικάρια που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο κομμουνιστικό αύριο, για μια αταξική κοινωνία γεμάτη αγάπη και ειρήνη. Πολέμησαν και έδωσαν την ψυχή τους για εμάς, που ορκιζόμαστε στ' όνομά τους και στους αγώνες τους.

Εύχομαι παρόμοια αφιερώματα να γίνονται συχνά για να μπορέσει επιτέλους ο ελληνικός λαός να μάθει ποιος πολεμούσε για την Ελλάδα και ποιος πολεμούσε για τα τέρατα τους Αγγλοαμερικανούς. Πρέπει να μάθουν ότι ο ΔΣΕ πολεμούσε για την ανεξαρτησία και πολεμούσε τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ