Κυριακή 16 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Κοινοτικό αλισβερίσι

Εκφράζοντας τις απόψεις αρκετών φίλων, οπαδών και ψηφοφόρων του ΚΚΕ - όπως μας γράφει - ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, επιθυμεί με το γράμμα του να επισημάνει στην εφημερίδα, ότι ορισμένα θέματα χρειάζεται να τονίζονται περισσότερο για πληρέστερη ενημέρωση του κόσμου. Και είναι αυτά τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ. "Ολοι οι αντικομμουνιστές, πολέμιοι της πολιτικής του ΚΚΕ και υπόλογοι στους εργαζόμενους της χώρας, για το άθλιο βιοτικό επίπεδο που τους έχουν επιβάλλει με την πολιτική της υποτέλειας, προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μονόδρομος". Και αυτό γιατί διαφορετικά - όπως διατυμπανίζουν - "θα απομονωθεί η χώρα μας και θα χάσουμε τα μεγάλα ποσά που παίρνουμε από την Ενωση".

Το επιχείρημά τους όμως ότι "παίρνουμε" από την ΕΕ, δε συνοδεύεται ποτέ και από το "τι δίνουμε". Και εδώ είναι - όπως κρίνουμε - ότι δε γίνεται, όσο θα 'πρεπε από μέρους του δικού μας κινήματος, ενημέρωση του απλού κόσμου ώστε να μη μένει με την ψεύτικη εντύπωση ότι πάμε πολύ καλά με την ΕΕ.

Ο "Ρ" στις 15 - 12 - 96 είχε ένα κατατοπιστικό άρθρο με τίτλο, "Απαντήσεις σε.. αφελείς απορίες", όπου υπογραμμίζει - επιτέλους - με αριθμούς τι πήραμε σε 15 χρόνια (1981 - 1994) και τι πληρώσαμε, (πήραμε 7,1 τρισ. και πληρώσαμε 13,03 τρισ.).

Αλλα αυτό δεν είναι αρκετό αγαπητοί σύντροφοι. Επίσης δε διαφωτίζει τον κόσμο η συνηθισμένη απάντησή μας, "ότι παίρνουμε τα μισά απ' ό,τι δίνουμε", είναι γενικό, αφηρημένο και δεν πείθει. Χρειάζεται καθημερινή ενημέρωση για τις αρνητικές συνέπειες της ένταξής μας στην ΕΕ, που έχουν σχέση με τα προβλήματα του λαού και του τόπου μας, την Εθνική μας Ανεξαρτησία κ.ά.

Για τον λόγο αυτό θα 'θελα να προτείνω: Ο "Ριζοσπάστης" να καθιερώσει μόνιμη στήλη, με λόγια απλά και κατανοητά να εξηγεί για την καταστροφική πραγματικότητα που έχει τελικά η ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ. Ακόμα όσα στελέχη του ΚΚΕ παίρνουν μέρος στην τηλεόραση σε εκπομπές που αφορούν το θέμα μας, να μην παραλείπουν ποτέ να τονίζουν με ακριβή στοιχεία το τι ακριβώς συμβαίνει με την ΕΕ. Ετσι πείθονται οι άνθρωποι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ