Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Τα "ευαίσθητα σημεία"

Η κρίση στο Αιγαίο, η τρομοκρατία, τα οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, είναι τα "ευαίσθητα σημεία" στην πορεία διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το μήνυμα αυτό έστειλαν με τις ερωτήσεις τους οι ανταποκριτές ξένου Τύπου, στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσαν χτες στην Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη. Η πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης, αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που διατηρούν η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη ως υποψήφιες πόλεις, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη, ότι τα δημοσιεύματα για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο δε θα επηρεάσουν τη ΔΟΕ. Χειροκροτήθηκε μάλιστα, όταν απαντώντας σε ερώτηση εκπροσώπου της βρετανικής πρεσβείας για το πρόβλημα της τρομοκρατίας του θύμισε πως η Ελλάδα αρίστευσε σε όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που ανέλαβε, κι ότι η Αθήνα έχει τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας, σε σύγκριση με τις άλλες 10 υποψήφιες πόλεις.

Στον οικονομικό τομέα, η πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι έτοιμες κατά 72% κι η πολιτεία έχει αναλάβει το οικονομικό βάρος των έργων αναβάθμισης της πρωτεύουσας. "Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων δε θα είναι δυσβάσταχτο για την Ελλάδα, καθώς το 50% του προϋπολογισμού (1,6 δισ. δολάρια) θα καταβληθεί από τη ΔΟΕ, άμα τη αναλήψει των αγώνων", υπογράμμισε.

Η επιλογή των πέντε υποψήφιων πόλεων θα γίνει στις 7 Μάρτη και την Αθήνα θα επροσωπήσουν στη Λωζάνη, 2 εκπρόσωποι της πολιτείας, 2 της Επιτροπής Διεκδίκησης και 2 από τους εκπονητές του φακέλου υποψηφιότητας.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ