Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση για τον ΟΕΚ

Ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ζήτησε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ

Την... ευχαρίστησή του από το έργο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας εξέφρασε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλος,μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού. Βεβαίως, δεν έγινε αναφορά, από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, στους χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν έγκριση του δανείου τους περισσότερο από 10 χρόνια ή στις αμέτρητες εργατικές κατοικίες που τα τελευταία χρόνια όλο εξαγγέλλεται η κατασκευή τους, αλλά μόνο εγκαίνια και θεμελιώσεις βλέπουμε...

Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε ότι το έργο του Οργανισμού "είναι πολύ αποτελεσματικό και συνεχώς βελτιώνεται"! Μετά από αυτό το εγκώμιο και μια αναφορά στην ανάγκη το κράτος να συνεισφέρει στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, έκανε δηλώσεις και ο πρόεδρός του, ο γνωστός Θ. Χανακούλας,ο οποίος είπε ότι αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για το νέο τρόπο εκμίσθωσης και πώλησης των εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους. αλλά και στους μη δικαιούχους.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος τόνισε από την πλευρά του: "Τα τελευταία 20 χρόνια και με κυβερνήσεις της ΝΔ και με κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, εγγράφονται στον κρατικό προϋπολογισμό 100 εκατ. δραχμές ενίσχυση του ΟΕΚ, που σημαίνει - όταν δίνονται - 10 διαμερίσματα! Είναι απαράδεκτο αυτό το φαινόμενο. Εδώ και τώρα ζητάμε, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό να δίνονται τα κονδύλια αυτά που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες. Θεωρώ απαράδεκτη της στάση της Εκκλησίας, της πλειοψηφίας των μητροπόλεων που με έγγραφά τους ουσιαστικά αρνούνται να δώσουν για ένα τέτοιο σκοπό από τα εκατομμύρια στρέμματα που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Τέλος, πιστεύω πως ο ΟΕΚ χρειάζεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό χαρακτήρα και ρόλο του και κυρίως να ενισχύσει το κατασκευαστικό του πρόγραμμα και να μην μετατραπεί σε ένα μεσίτη χρηματοοικονομικό απέναντι στους δικαιούχους και τις τράπεζες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ