Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές διαδρομές

Πολλές πρεμιέρες και σήμερα. Στο "Αμφι - Θέατρο",ανεβαίνει το θέαμα με τίτλο "Σολωμός",στηριγμένο σε ποιήματα και πεζά του Διονυσίου Σολωμού.Είναι μια καθαρά θεατρική παράσταση με ύφος άλλοτε αφαιρετικό, άλλοτε ονειρικό, ενώ άλλοτε επιδιώκεται η "απογείωση". Τρυφερά, λυρικά αποσπάσματα τα διαδέχονται έντονα δραματικά, επικά, αλλά και σατιρικά. Η συναρμογή των κειμένων και η σκηνοθεσία είναι του Σπύρου Ευαγγελάτου,τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ.Το μουσικό μέρος έχει δύο πτυχές. Η πρώτη στηρίζεται σε συμφωνικά έργα του Αντίοχου Ευαγγελάτου,ενώ η δεύτερη είναι πρωτότυπη σύνθεση τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού.Στην παράσταση συμμετέχουν: Σπύρος Μαβίδης, Γιώργος Κροντήρης, Αννα Βυθούλκα, Αντώνης Ιορδάνου, Μιχάλης Κουκουλομάτης, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Νίνα Μιχαλοπούλου, Ευτυχία Φαναριώτη.

  • Με το έργο της Ζ. Μπαλάσκο "Η πρεμιέρα",που πρωτοανέβηκε το 1995 στο Παρίσι με τίτλο "Η μεγάλη κραυγή του έρωτα", ξεκινάει, σήμερα, τις παραστάσεις του το θέατρο "Αθηνών".Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Αναστασίου,τα σκηνικά - κοστούμια του Γιώργου Ασημακόπουλου,η επιλογή της μουσικής και των τραγουδιών του Γιώργου Παπαστεφάνου.Παίζουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάκης Χρυσικάκος, Ζαχαρίας Ρόχας και Ρήγας Αξελός.
  • Πρεμιέρα και στον κάτω όροφο του "Από Μηχανής Θεάτρου",όπου η θεατρική εταιρία "Δόλιχος" παρουσιάζει το έργο του Ρίτσαρντ Καλινόσκι "Το Κτήνος στο φεγγάρι",σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου,σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού,σκηνικά - κοστούμια Ελένης Μανωλοπούλου,μουσική Χάικ Γιαζιτζιάν.Παίζουν: Γιάννης Κυριακίδης, Ταμίλα Κουλίεβα και ο μικρός Γιώργος Φιλίδης.
  • Στο "Κνωσσός",ανεβαίνει, σήμερα, το έργο "Τα βότανα του έρωτα",σε μετάφραση Ιώς Μαρμαρινού,σκηνοθεσία Λάμπρου Τσάγκα - Κωνσταντίνου Μάριου,σκηνικά - κοστούμια Δέσποινας Βολίδη,μουσική Γιώργου Μπουντουβή.Παίζουν: Μαίρη Βιδάλη, Λάμπρος Τσάγκας, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Μπάρτης κ. ά.
  • Πρεμιέρα και στο θέατρο "Διθύραμβος",όπου ανεβαίνει το έργο του Καμύ "Οι δίκαιοι",σε μετάφραση Φαίης Μιχαήλ,σκηνοθεσία Μιχάλη Ζωγραφίδη,σκηνικά - κοστούμια Δημήτρη Κακριδά και μουσική Δημήτρη Παρανού.Παίζουν: Εφη Νιχωρίτη, Αλέξανδρος Ζαχαρέας, Μιχάλης Ζωγραφίδης, Δημήτρης Παλπάνης κ. ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ