Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανναυτεργατική συγκέντρωση αύριο

Με την κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων απαντούν οι ναυτεργάτες στην αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των εφοπλιστών που τους οδηγεί στην ανεργία, ενώ υποθάλπει το δουλεμπόριο και αυξάνει τη "μαύρη εργασία". Αύριο, Τετάρτη, οι ναυτεργάτες θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας, στην πανναυτεργατική συγκέντρωση που διοργανώνουν η ΠΕΜΕΝ και "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Οι ναυτεργάτες από τις αρχές του Δεκέμβρη έχουν ξεκινήσει τη μάχη ενάντια στην ανεργία και τα αντιναυτεργατικά μέτρα, υπερασπίζοντας το δικαίωμά τους στην εργασία. Από τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη με συνεχείς ελέγχους στα πλοία, με εξορμήσεις στα γραφεία των δουλέμπορων ναυτιλιακών πρακτόρων, με μαζικές παραστάσεις στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και άλλους αρμόδιους, δίνουν επανωτά χτυπήματα στη "μαύρη εργασία", διεκδικώντας μπάρκο χωρίς δουλέμπορους και "φακελάκια". Η πανναυτεργατική συγκέντρωση αποτελεί σταθμό αυτών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, η συγκέντρωση των ναυτεργατών αποτελεί και καταδίκη στον αυταρχισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση, καθώς την ίδια μέρα στα δικαστήρια του Πειραιά θα δικάζονται συνάδελφοί τους συνδικαλιστές, επειδή συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το 1995!

Με κοινή τους ανακοίνωση τα δύο ναυτεργατικά σωματεία απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα στους ναυτεργάτες, καλώντας τους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται αυτή την περίοδο ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική. Τους καλούν επίσης να στηρίξουν μαζικά τις προσπάθειες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη συσπείρωση στη βάση, για το συντονισμό της δράσης όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ