Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο αδελφός, η Φιλαδέλφεια και η θάλασσα

Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή θα παρουσιαστεί η γαλλική ταινία της Σιλβί Βερενιτ "Ενας αδελφός", που αφηγείται τη ζωή ενός ανερχόμενου φωτογράφου της μόδας, που ζει στα περίχωρα του Παρισιού, ενώ η μικρή του αδελφή δείχνει πιο ώριμη από τον αδελφό της. Εκείνη ξέρει πώς να προσεγγίζει τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους καλύτερα από τον αδελφό της, ο οποίος ονειρεύεται να καταξιωθεί επαγγελματικά και τίποτε περισσότερο. Η νέα κοπέλα περνά τη δύσκολη ηλικία και το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση, πέρασμα δύσκολο και οδυνηρό, ακολουθεί τον αδελφό της στο Παρίσι και ψάχνει να βρει τι ακριβώς ζητά από τη ζωή. Διψά για δράση, διψά για ζωή, διψά για κάτι απροσδιόριστο ακόμη. Στην ουσία, διψά για αγάπη. Μια καλή ταινία με την Εμα ντε Κον (NET 00.30).

Από την ΕΤ-1 στις 20.45 "Το πείραμα της Φιλαδελφείας" του Στιούαρτ Ράφιλ. Ενας στρατιώτης παίρνει μέρος στο πείραμα της Φιλαδελφείας και ταξιδεύει μέσα στο χρόνο. Το πλοίο εξαφανίζεται και ακόμη και τα πιο ευαίσθητα ραντάρ δεν μπορούν να το εντοπίσουν. Μετά από δεκάδες χρόνια, σαράντα για την ακρίβεια, ο στρατιώτης εμφανίζεται στη Γη, στη σημερινή εποχή. Ο ήρωας συνειδητοποιεί ότι η "εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απέθανε" ή έστω επέζησε με πολλά τραύματα κι αρχίζει να αναζητά τους ενόχους. Η ταινία βασίζεται σ' ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου και αφορούσε στην παράξενη εξαφάνιση ενός πολεμικού πλοίου κάπου κοντά στη Φιλαδέλφεια. Με τον Μάικλ Παρέ.

Από το ΣΚΑΪ στις 21.45 "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα" του Μάικλ Αντερσεν. Στα 1867 ο καθηγητής Αρονα, ένας διάσημος υδροβιολόγος, ανέλαβε μια αποστολή του Ναυτικού, προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα ενός μυστηριώδους θαλάσσιου τέρατος, που κατέστρεψε ένα ατμόπλοιο στο Βόρειο Ατλαντικό. Τον συνοδεύει η κόρη του Σοφί, μεταμφιεσμένη σαν άνδρας. Τα μέλη της αποστολής δεναργούν να εντοπίσουν το πράσινο θαλάσσιο τέρας που τους επιτίθεται, το οποίο στην πραγματικότητα είναι ένα φουτουριστικό υποβρύχιο με κυβερνήτη τον Νέμο. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν. Με τον Ρίτσαρντ Κρενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ