Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ
Εντυπωσιασμένος ο Χάαν
Ανέλαβε από χτες επίσημα το τιμόνι της ομάδας

Τρεισήμισι χρόνια μετά, ο Αρι Χάαν επέστρεψε και πάλι στον ΠΑΟΚ, πρόθυμος να συνεχίσει τη δουλιά, που άφησε μισοτελειωμένη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Χτες υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, διάρκειας 1,5 έτους και το απόγευμα ανέλαβε τα καθήκοντά του. Στη Νέα Ευκαρπία, τον συνόδευσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Βεζυρτζής, που παρουσίασε τον Ολλανδό τεχνικό στους παίκτες και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ. Ο Νίκος Βεζυρτζής μίλησε στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους και είπε: "Ηταν επιβεβλημένη η αλλαγή του προπονητή στην ομάδα. Ετσι κρίναμε για το καλό του ΠΑΟΚ. Ζούμε σε καθεστώς επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αυτές οι αλλαγές είναι συνήθεις. Τέτοιες αλλαγές για τη βελτίωση της φυσιογνωμίας μιας ομάδας πρέπει να γίνονται. Με τον Αναστασιάδη, χωρίσαμε σαν φίλοι. Ο καθένας δίνει αυτό που μπορεί. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εξαρτημένος κανενός. Είναι μόνο η ιστορία του, ο κόσμος του και τ' όνομά του. Με τον Αρι Χάαν, να μην περιμένετε θαύματα από την πρώτη στιγμή. Θαύματα δε γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη".

Ο Ολλανδός τεχνικός, μετά το τέλος της προπόνησης, μίλησε στους δημοσιογράφους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομάδα, το υλικό της και το επίπεδο. "Βρήκα μια εντυπωσιακή διαφορά στην ομάδα. Είναι γνωστό πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε σοβαρά βήματα τα τελευταία χρόνια και έχει ενισχυθεί από πολύ καλούς παίκτες. Το ίδιο συμβαίνει και στον ΠΑΟΚ. Ξέρω αρκετά από τα παιδιά, ακόμη και αυτούς που τους παρακολουθούσα στις άλλες ομάδες που αγωνίζονταν. Τους χρειάζομαι όλους, γιατί όλοι είναι καλοί".

Ο Αρι Χάαν στον ένα χρόνο και ένα μήνα που κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, στις περιόδους 1994 - '95 και 1995 - '96, οδήγησε τον "Δικέφαλο" σε 39 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 22 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες. Την πρώτη σεζόν οδήγησε την ομάδα του στην τρίτη βαθμολογική θέση και με την πορεία αυτή ο ΠΑΟΚ "ξόφλησε" την ποινή που υπήρχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Την επόμενη σεζόν, κάθισε μόνο πέντε αγώνες (2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα). Αποχώρησε εντελώς ξαφνικά από τον ΠΑΟΚ, αποδεχόμενος πρόταση της Φέγιενορντ, την οποία οδήγησε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αρι Χάαν ζήτησε κάποια πράγματα, που να διέπουν τις σχέσεις του με την ΠΑΕ. "Ο κάθε παίκτης θα έχει να κάνει μαζί μου μόνο σε ό,τι αφορά την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Εξω από τις γραμμές του γηπέδου, για κάθε θέμα που αφορά τους παίκτες, αρμόδια για τη λύση του θα είναι η διοίκηση", είπε ο Ολλανδός τεχνικός, που επανέλαβε τον όρο για την απρόσκοπτη συνεργασία του με την ομάδα, "να πληρώνεται στη μέρα του".

Ντίνος ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥΣΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ