Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εμμέσως και... ασαφώς

Οι έμμεσες και οι παιδικές διαφημίσεις ήταν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το ΕΣΡ σε έλεγχο που διενήργησε την περίοδο από 19 Δεκεμβρίου '98 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου '99, διαπίστωσε, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρός του Παύλος Σούρλας, "σοβαρή πιθανότητα παραβάσεων" έμμεσων διαφημίσεων. Οι έμμεσες διαφημίσεις εντοπίστηκαν κυρίως στις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών καθώς και σε βραδινές ώρες που μεταδίδονται "εικόνες" και ρεπορτάζ από διάφορα κέντρα διασκέδασης. Ελεγχος πραγματοποιήθηκε την ίδια περίοδο και για τις παιδικές διαφημίσεις, που εκ πρώτης "όψεως" όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, διαπιστώθηκαν παραβιάσεις κυρίως κατά την περίοδο των εορτών.

Το ΕΣΡ μετά από αυτόν τον έλεγχο, κάλεσε σε ακρόαση, εκπροσώπους των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις. Ετσι στη χθεσινή του συνεδρίαση εξηγήσεις έδωσαν εκπρόσωποι πέντε τηλεοπτικών σταθμών και συγκεκριμένα των MEGA, ANTENNA, ΣΤΑΡ, ΣKAI και "Κανάλι 5". Εκτός όμως από τις προφορικές εξηγήσεις, το ΕΣΡ ζήτησε από τους εκπροσώπους των καναλιών και γραπτό υπόμνημα που θα πρέπει να σταλεί την ερχόμενη βδομάδα. Ο πρόεδρος και μέλη του ΕΣΡ στη χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους, απέφυγαν να μιλήσουν για συγκεκριμένες παραβιάσεις, υποστηρίζοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, το θέμα των έμμεσων διαφημίσεων είναι υπό εξέταση και εξερεύνηση.

Το ΕΣΡ, συγχρόνως έχει ανοίξει το φάκελο της Multichoice και προχωρά στον οικονομικό έλεγχο. Η Multichoice έχει καταθέσει όπως είναι γνωστό, αίτηση για άδεια ψηφιακής τηλεόρασης, παρότι βέβαια το τελευταίο διάστημα και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμμετοχή και άλλων "μελών" στην εταιρία, έχει επέλθει ρήξη μεταξύ των κύριων μετόχων της. Η γνωμοδότηση της αίτησης από το ΕΣΡ, όπως φαίνεται, δε θα γίνει μέσα στα πλαίσια που ορίζονται από το νόμο, αφού το ΕΣΡ ενδέχεται να ζητήσει και συμπληρωματικά στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ