Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Σταθερά σε αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση

Για τις αποφάσεις της 15ης Γενικής Συνέλευσης

Η 15η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ) ολοκλήρωσε τις εργασίες της το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Γενάρη στην Κύπρο, φιλοξενούμενη της ΕΔΟΝ.

H 15η Γενική Συνέλευση, που είναι το ανώτερο Σώμα της ΠΟΔΝ, συνήλθε τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη 14η (πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα) και συζήτησε τον απολογισμό δράσης της, τους στόχους για τα επόμενα 4 χρόνια, ψήφισε κείμενο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ και αποφάσεις για τις 5 περιφέρειες (Ευρώπη & Β. Αμερική, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική), καθώς και ψηφίσματα για επιμέρους μέτωπα και θέματα.

Στο τέλος των εργασιών εξέλεξε τη νέα ηγεσία της ΠΟΔΝ, δηλαδή το Γενικό Συμβούλιο, τον πρόεδρο, γενικό γραμματέα και το Γραφείο. Η ΚΝΕ αναδείχτηκε από το Γενικό Συμβούλιο στη θέση του προέδρου για την επόμενη θητεία.

Στα πολιτικά κείμενα της 15ης Γενικής Συνέλευσης επιβεβαιώνεται ρητά ο αντιιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της Ομοσπονδίας και ο προσανατολισμός δράσης της.

Στις εργασίες της 15ης ΓΣ στην Κύπρο συμμετείχαν 78 Οργανώσεις από 63 χώρες, ανάμεσά τους κομμουνιστικές, αντιιμπεριαλιστικές, προοδευτικές Οργανώσεις νέων από όλες τις ηπείρους. Ο "Ρ" παρουσιάζει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από τις αποφάσεις της Συνέλευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ