Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Nissan Micra Ghalenge

Μicraμέγαλες προκλήσεις...

Δύο "προκλήσεις" απέκτησε η οικογένεια Micra. Η Nissan "σκάλισε" δημιουργικά, τα δεκαεξαβάλβιδα κινητηράκια με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το χιλιαράκι ξεχάστε το... αφού στην έκδοση Challenge αποδίδει 73 ίππους, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ σε 12,2 και τελική 163 χλμ. Οσο για το 1.300άρι, εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν ακόμη περισσότερο, αφού τα 0-100 χλμ έρχονται σε 9,5 και η τελική έχει ανέβει στα 192 χλμ/ώρα.

Για να λυθούν τυχόν απορίες, τα πειράγματα στους κινητήρες αφορούν αντικατάσταση εκκεντροφόρου φίλτρου αέρα και ολόκληρη την εξάτμιση.

Στις αναρτήσεις, η επέμβαση αφορά τα αμορτισέρ και τα ελατήρια που έχουν σπορτίβικο προσανατολισμό. Συνδυάζονται με τα γόνατα Μακφέρσον εμπρός και τον πίσω άξονα, ενώ για τη μείωση των κλήσεων του αμαξώματος φροντίζουν αντιστρεπτικοί δοκοί. Στάνταρ στον εξοπλισμό του Micra Challenge ο 45λιτρος αερόσακος οδηγού, ο οποίος ελέγχεται από την ίδια μονάδα που ενεργοποιεί ηλεκτρικά τους προεντατήρες των ζωνών ασφαλείας, σε περίπτωση σύγκρουσης. Για να δαμάζουν τα περισσότερα άλογα τα Challenge έχουν δεχτεί ενισχύσεις και στο αμάξωμα, καλύπτοντας τις νέες προδιαγραφές που θα εφαρμοστούν το 2003.

Εκτός του αερόσακου και των προεντατήρων των ζωνών ασφαλείας, ο στάνταρ εξοπλισμός στην έκδοση των 1.000 κ.εκ., περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου με λάστιχα 175/60 13, αεροτομή immobilizer, πίσω φως φρένων στο μέσο του παρμπρίζ, τιμόνι ρυθμιζόμενο καθ' ύψος, ψηφιακό ρολόι και χιλιομετρητή, φιμέ τζάμια, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, μεγάλη αεροτομή και προφυλακτήρες στο χρώμα του αυτοκινήτου, εμπρός φώτα ομίχλης, δίχρωμο ταμπλό οργάνων με στροφόμετρο και νέες ταπετσαρίες. Η τιμή του διαμορφώνεται στα 3.778.000 δρχ. Το 1.300άρι διαθέτει όλα αυτά, συν υδραυλικό τιμόνι και φαρδύτερα λάστιχα 185/50 14 και κοστίζει 4.590.000 δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ