Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Το νέο σύστημα ασφαλείας στα πλοία

Το γεγονός ότι οι καθηγητές, που έχουν διοριστεί στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με ευθύνη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για να διδάξουν τη χρήση του νέου - και όπως έχει αποδειχθεί αναξιόπιστου - συστήματος κινδύνου και ασφαλείας GMDSS, δεν κατέχουν την απαραίτητη εκπαίδευση και τα κατάλληλα πιστοποιητικά, καταγγέλλει με επιστολή του προς την εφημερίδα μας ο ραδιοτηλεγραφητής REO B ΑΓ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ.

Το νέο σύστημα GMDSS (Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Σύστημα Κινδύνου Ασφαλείας), όπως, αναφέρει, που αντικατέστησε από τη Δευτέρα το παλαιό ραδιοτηλεγραφικό MORS, πρέπει να διδάσκεται από κατόχους πιστοποιητικού REO B. Κάτι τέτοιο όμως δε συμβαίνει στην ΑΕΝ Μακεδονίας, όπου ο εκπαιδευτής δε διαθέτει πτυχίο REO B και δεν έχει πρακτική εμπειρία λειτουργίας του νέου συστήματος. Παρόμοιο πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και σε άλλες σχολές, προσθέτει ο Αγ. Παπαχρήστου.

"Επειδή οι απόφοιτοι ΑΕΝ - σημειώνει στην επιστολή του - είναι υποχρεωμένοι να αναλαμβάνουν το χειρισμό των GMDSS και να είναι υπεύθυνοι σε περίπτωση κινδύνου του πλοίου ή των περιπλεόντων πλοίων, θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, εφόσον η εκπαίδευσή τους δεν προέρχεται από ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Σε καμιά ενέργεια δεν προέβη μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό το ΥΕΝ, παρά την ένστασή μου, την προσφυγή μου στον συνήγορο του πολίτη και την αναφορά μου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ