Κυριακή 21 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Βραβεύτηκε ο Σκακιστικός Ομιλος Καλαβρύτων

Σκακιστικό εντευκτήριο απέκτησαν οι Αθηναίοι μέσω του δραστήριου "Φάρου Τυφλών". Ο ΣΟ Καλλιθέας κατά την κοπή της πίτας του βράβευσε και βετεράνους σκακιστές

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο κέντρο "VOLCANO" της Πάτρας, βραβεύτηκε την περασμένη Δευτέρα, μεταξύ άλλων αθλητών - προπονητών - διαιτητών - παραγόντων και δημοσιογράφων, ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Ομιλος Καλαβρύτων - Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), για την προσφορά του στον αθλητικό - πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα σε ολόκληρη την περιφέρεια Καλαβρύτων. Η 4μελής αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΠΟΚΕ, που παρέλαβε το ωραιότατο έπαθλο, ήταν οι Δρ. Ν. Ραζής, Φρ. Παπαδάτου, Κ. Λούτση και Β. Τσεγρένη.

Στη "Βραδιά των άσων του 1998", θεσμός που διαρκεί 29 χρόνια, βραβεύτηκε για πρώτη φορά Σκακιστικό Σωματείο, μαζί με νέους και παλαιούς αθλητές καθώς και αθλητικούς συλλόγους. Μερικοί που τιμήθηκαν παρουσία πολλών παραγόντων και του υφυπουργού Αθλητισμού Α. Φούρα, ήταν οι Ντέμης Νικολαϊδης, Κρ. Βαζέχα, Ν. Σαργκάνης, Ανδρ. Παπαεμμανουήλ, Σπ. Σκευοφύλακας, Ολγα Βασδέκη, η Εθνική άρσης βαρών, ο Ντ. Μπάγεβιτς, οι ΠΑΕ Παναχαϊκή και Παναιγιάλειος, κ. ά.

  • Ενα ακόμα θαυμάσιο αγωνιστικό χώρο φαίνεται να απέκτησαν οι σκακιστές και σκακίστριες της Αττικής. Βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 17 στην Καλλιθέα, έχει εύκολη πρόσβαση (από Πειραιά και από βόρεια προάστια μέσω του ΗΣΑΠ, καθώς και με τα λεωφορεία 450, 550, από το κέντρο με το 910 και από την Ανατολική και Δυτική Αττική, με όσα λεωφορεία περνάνε τη Λ. Συγγρού) και ιδανικές συνθήκες για αγώνες με καλό φωτισμό, κλιματισμό, μεγάλη αίθουσα και, φυσικά, απόλυτη ησυχία.

Πρόκειται για το εντευκτήριο του "Φάρου Τυφλών" που άνοιξε τις πόρτες του στο σκάκι φιλοξενώντας το "Κύπελλο ΣΑΧ" και που στη συνέχεια προγραμματίζει νέους αγώνες,αγκαλιάζοντας το σκάκι, δίνοντας έτσι διέξοδο στους νέους - και όχι μόνο - της Αττικής που αναζητούν έναν εξαιρετικό αγωνιστικό χώρο.

  • Παρουσία μελών του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας, σκακιστικών παραγόντων και αθλητών, πραγματοποιήθηκε στις 15 Φλεβάρη η χρονιάτικη εκδήλωση της κοπής της πίτας, της βράβευσης των αθλητών του ιστορικού, πρώην πρωταθλητή Ελλάδας και κυπελλούχου, Σκακιστικού Ομίλου Καλλιθέας. Ιδιαίτερη αίσθηση σε νέους και παλαιούς σκακιστές, έκανε το γεγονός της αναφοράς και μνήμης στους σκακιστές του Ομίλου που δε ζουν πια, τους Χ. Ερμείδη, Π. Κόλλια, Μ. Νευράκη, Σ. Γεωργιάδη και στον πρώην πρόεδρο του ΣΟΚ και της ΕΣΟ Λάζαρο Δρεπανιώτη.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομές ειδικών επάθλων 25ετίας και πολυετούς προσφοράς στο ΣΟ Καλλιθέας, στον Π. Κωστάλα, στον Δ. Χρυσανθόπουλο,στον Λ. Ταγματάρχη,στον βετεράνο μετρ και γιατρό Γ. Δάγλα,κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ