Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, η Αγγελική Μίχου πρόσφερε στη μνήμη του 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

* * *

Στη μνήμη της φίλης και συντρόφισσάς μου ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,που πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στη σορό της, προσφέρω στο ΚΚΕ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πλάκας.

Φρόσω Κοττορού

  • Στη μνήμη της ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,ο Θεόφιλος και η Βάσω Ρόζενμπερκ πρόσφεραν 100.000 δρχ. για ενίσχυση των προγραμμάτων των Γιατρών του Κόσμου

* * *

Ο αγωνιστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,που πέθανε στις 9 Γενάρη 1993, γεννήθηκε το 1929 στην Ανδρίτσαινα Ολυμπίας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση, όπως και όλη η οικογένειά του. Το τίμημα που πλήρωσε για την αντιστασιακή του δράση ήταν πολύ βαρύ. Ο αδελφός του ΒΛΑΣΣΗΣ δολοφονήθηκε από τρομοκράτες του Ζάρα. Του έκοψαν το κεφάλι και το γύριζαν στα χωριά. Ο δεύτερος αδερφός του, ο ΓΙΑΝΝΗΣ, εκτελέστηκε στην Πάτρα με απόφαση Εκτακτου Στρατοδικείου.

Ο Μιχάλης Σταυρόπουλος στάθηκε αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των αδελφών του Βλάσση και Γιάννη, η γυναίκα και τα παιδιά του Μιχάλη προσφέρουν, μέσω της Επιτροπής Ηλείων Αττικής του ΚΚΕ, 20.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΠΙΣΗ (Θησέα), διοικητή τάγματος του ΔΣΕ που σκοτώθηκε σε μάχη με τους μοναρχοφασίστες και του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑΜΠΑΝΗ,που πέθανε πριν από λίγα χρόνια, ο Γιάννης Κατσαρέλης προσφέρει στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αδερφού μας ΜΙΧΑΗΛ Λεων. ΖΩΓΑΝΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος εκτελέστηκε στο Γουδί πριν από 50 χρόνια, στις 16 Φλεβάρη 1949, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανω Ιλισίων, 20.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών.

Γεωργία και Αγορίτσα Λεων. Ζωγανά

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΑΝΤΗ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ο σύζυγός της Σταύρος, ο γιος της Ηλίας και η κόρη της Ελένη προσφέρουν 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΑΜΗ, ΕΠΟΝίτη στην Κατοχή, από το Κερασοχώρι Ευρυτανίας, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Γιώργος Μαντής

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΕΤΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Ο γιος του Δημήτριος Σερέτης, από Αγιο Νικόλαο Ευρυτανίας.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΛΕΑΡΧΟΥ,που πέθανε πρόσφατα και τον θάψαμε στο Μέγα Μοναστήρι Λάρισας, ο οποίος, παρά τα 93 χρόνια του, παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του πιστός στο κόμμα των αγώνων και των θυσιών, το ΚΚΕ, τον μπροστάρη και καθοδηγητή των λαϊκοκοινωνικών ξεσηκωμών, προσφέρω 20.000 δρχ. στην ΚΟ Γαλατσίου. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να μην ξεχάσω ποτέ να είμαι συμπαραστάτης του.Χρυσούλα Δεϊμέζη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ,η κόρη του Μαρία προσφέρει στην ΚΟ Γαλατσίου 5.000 δρχ.

* * *

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΩΚΟΣ (Καλλίας) από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, αξιωματικός της Σχολής Ευελπίδων και λοχαγός του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στις 5 Γενάρη 1944 σε ενέδρα Γερμανών, μαζί με άλλους 33 πατριώτες.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΦΑΡΑΝΤΟΣ, από τη Δεσφίνα Φωκίδας, εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 23 Φλεβάρη 1949.

Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ (Μένιος) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ από την Αμφισσα Φωκίδας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μάρτη 1948.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ από τη Δεσφίνα εκτελέστηκε στην Κέρκυρα στις 23 Φλεβάρη 1949.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ από το Σερνικάνι, μαχητής του ΔΣΕ στα τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948.

Στη μνήμη των παραπάνω παλικαριών, η πατριώτισσά τους Βαγγελιώ Λύτρα από το Σερνικάκι πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Παύλου", 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του πατέρα μας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Κωνσταντίνος και Μαλαματή

* * *

Στη μνήμη Κ. ΒΥΖΟΥΚΙΔΗ,Α. ΗΣΑΪΔΗ και ΤΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΟΥ,που εκτελέστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλη του 1947 με την υπόθεση της Μ. Λ. Α., ο Γιώργος Λεμονίδης πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΓΑΡΑ,ΧΑΡΑΣ ΚΕΠΕΣΗ,ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΑΝΤΩΝΗ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Βαρβακούσης πρόσφερε 20.000 δρχ. ως πρώτη δόση για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

* * *

Συμπληρώνονται σήμερα, 24 Φλεβάρη, 19 μήνες από τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας κόρης, αδελφής και θείας ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΜΗΝΑΪΔΟΥ.

Δέκα εννιά μήνες, γεμάτοι θλίψη και πόνο, από όλους εμάς που την αγαπούσαμε.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Οι γονείς της Κώστας και Μαρία

Τα αδέρφια της


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ