Τετάρτη 24 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ανεβαίνει η Γιουβέντους

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού βρίσκει το δρόμο της. Σε μεγάλη φόρμα η Λάτσιο που είναι στην κορυφή

Τον καλό της εαυτό δείχνει να ξαναβρίσκει η Γιουβέντους και μάλιστα μια εβδομάδα πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ερχομός του Κάρλος Αντζελότι έφερε το νέο αέρα που επιθυμούσαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ομάδας και έτσι η Γιούβε κατάφερε να πετύχει τη 2η συνεχόμενη νίκη της, κάτι που είχε να συμβεί τέσσερις μήνες. Οι γιουβεντίνοι επικράτησαν με 2-0 της Πιατσέντζα χάρις σε γκολ που πέτυχαν ο Αμορούζο και ο Κόντε. Εξάλλου, την καλύτερη περίοδο των τελευταίων χρόνων φαίνεται να διανύει η Λάτσιο, αφού για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια βρίσκεται στο ρετιρέ του Καμπιονάτο. Η αντίπαλος του Πανιωνίου στα προημιτελικά του Κυπελλούχων επικράτησε, με γκολ του Κονσεϊσάο, με 1-0 της Ιντερ και πέρασε μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

  • Ραντεβού με τα δίχτυα είχαν τρεις Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα ο πρώτος σκόρερ της Ευρώπης πέρσι Νίκος Μαχλάς πέτυχε το πρώτο γκολ της Βίτεσε στη νίκη της ομάδας του με 2-1 επί της Μάαστριχτ, φθάνοντας τα 14 γκολ συνολικά στο ολλανδικό πρωτάθλημα. "Επαφή" με τα δίχτυα είχε όμως και Γιάννης Αναστασίου, που πέτυχε το δεύτερο γκολ της Αντερλεχτ στη νίκη της επί της Εκερεν για το βελγικό πρωτάθλημα. Στην Ισπανία ο Βασίλης Τσάρτας κατάφερε να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, αφού ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ στον αγώνα της Σεβίλλης με τη Λεγκανιές πέτυχε με πέναλτι το γκολ που έκρινε τον αγώνα υπέρ της ομάδας του.
  • Στην Ισπανία το θέμα του Σαββατοκύριακου ήταν η επιστροφή του Φάμπιο Καπέλο στη Μαδρίτη και οι πιθανότητες να αναλάβει ξανά τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία ανέδειξε πρωταθλήτρια το 1997. Οι Μαδριλένοι βρίσκονται σε δυσμενή βαθμολογική θέση, αφού μετά τη νέα εντός έδρα ήττα από την Μπιλμπάο με 1-0 είναι στην 6η θέση με 7 βαθμούς διαφορά από την Μπαρτσελόνα.
  • Συνεχώς φουντώνει η μάχη της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Τσέλσι με την Αρσεναλ που την ακολουθούν, συνέχισαν για μια ακόμη αγωνιστική με νικηφόρα αποτελέσματα. Οι "Μπέμπηδες" επικράτησαν δύσκολα της Κόβεντρι με 1-0 εκτός έδρας, ενώ εύκολο έργο είχε η Τσέλσι που επικράτησε με 3-1 της ουραγού Νότιγχαμ Φόρεστ. Τα "κανόνια" της Αρσεναλ με χατ-τρικ του Γάλλου Ανελκά συνέτριψαν τη Λέστερ με 5-0.
  • Τα... δόντια της έδειξε με το καλημέρα του Β γύρου στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν Μονάχου που νίκησε με 3-0 εκτός έδρας τη Ντούισμπουργκ και αύξησε τη διαφορά στους 10 βαθμούς από τη δεύτερη Λεβερκούζεν, που αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Φράιμπουργκ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ