Κυριακή 28 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα

Πρώτη Παγκόσμια πρεμιέρα για το Mazda Premacy

Στη Γενεύη θα κάνει την πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα του το νέο Mazda Premacy, την επόμενη βδομάδα. Πρόκειται για ένα space wagon κατηγορίας C, δηλαδή για ένα αυτοκίνητο μεσαίων εξωτερικών διαστάσεων με άνετους εσωτερικούς χώρους. Το Premacy είναι εξωτερικά αρκετά στιλάτο, διατηρώντας όμως το ουδέτερο "family look" που έχει υιοθετήσει τελευταία η Mazda. Εσωτερικά προσφέρει χώρο για πέντε άτομα και ικανοποιητικό χώρο αποσκευών, κυρίως χάρη στο μεγάλο του μεταξόνιο και το "χαμηλό" του πάτημα.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην παθητική ασφάλεια, και ο σχεδιασμός έχει προβλέψει ζώνες που απορροφούν την ενέργεια κατά τη σύγκρουση ώστε να προστατευτούν οι επιβάτες. Το πάτημα, η οροφή και τα πλαϊνά είναι ενισχυμένα ώστε να σχηματίζεται ένα άκαμπτο αμάξωμα. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται αερόσακοι οδηγού - συνοδηγού καθώς και πλευρικοί. Προαιρετικά θα εξοπλίζεται η Prenacy, θα εξοπλίζεται με ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης.

Το νέο Mazda θα αρχίσει την καριέρα του στην αγορά τον Απρίλη, και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Ο 1800άρης τετρακύλινδρος δεκαβάλβιδος κινητήρας θα αποδίδει 100 ή 115 άλογα και κιβώτιο πέντε ταχυτήτων ή αυτόματο τετρατάχυτο. Η εταιρία, που κινείται ανοδικά στην Ευρωπαϊκή Αγορά, προσδοκά ένα ακόμη καλύτερο μερίδιο και ποντάρει και στο Primacy ώστε να καλύψει το στόχο της που είναι 500.000 πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη μέχρι το 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ