Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα, 3 Μάρτη, συμπληρώνονται 18 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΑΓΙΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Καλλιόπη Καγιά προσφέρει 50.000 δρχ. στην ΚΟ Λιβαδειάς.

* * *

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο Γιάννης Δανιγγέλης προσφέρει στη ΝΕ Αρκαδίας 200.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφισσάς μας ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΥΚΙΣΣΑ, η οποία έφυγε για πάντα από κοντά μας στις 26 Γενάρη 1999 και τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης, 5.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος. Θα τη θυμούμαι πάντα.

Στέλλα Κουτροκόη

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ (Σκουλίδη) πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ πόλης Ζακύνθου: Κωνσταντίνος Λιβέρης (Γαβράς) 2.000 δρχ., Αντώνης Ξένος (Τζαρης), Μανούσος Χαϊκάλης, Διονυσία Βυθούλκα - Μενεγου και Τζίμης Πλέσσας από 1.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, τα παιδιά του Χαρίκλεια Μερζένη και Αλέκος Βασιλειάδης προσφέρουν στην ΚΟ Ρόδου 30.000 δρχ.

* * *

Πέθανε στις 8 Φλεβάρη 1999 και κηδεύτηκε στο χωριό του Τυχερό Σουφλίου, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΟΜΑΚΙΝΗΣ.Για την αντιστασιακή δράση του, κυνηγήθηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι, στον Αϊ - Στράτη, στην Ικαρία. Σε όλη του τη ζωή, έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου.

Η αδελφή σου Δέσποινα και τα άλλα αδέρφια σου

* * *

Στις 30 Δεκέμβρη 1998 έφυγε για πάντα από τη ζωή ο αγαπητός φίλος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Ηρθες και συ, Βασίλη, μικρό προσφυγόπουλο με την οικογένειά σου από τη Σοβιετική Ενωση, πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στη Δράμα. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν δύσκολα. Μπήκες μικρός στη βιοπάλη και μέσα από την τεχνική του ξύλου κατάφερες να γίνεις πρώτος στην τέχνη και παραγωγή. Στην κοινωνία της Δράμας έγινες γνωστός από την αγωνιστική δράση σου ως μέλος της ΕΔΑ, του κινήματος ειρήνης καιτου ποδοσφαίρου. Πίστευες πως ο κόσμος πρέπει να είναι δίκαιος και να ζει ειρηνικά, χωρίς εξάρτηση και πολέμους. Δημιούργησες οικογένεια και προσπάθησες για την ευημερία της.

Με τη μεταπολίτευση πέρασες στις γραμμές του ΚΚΕ και έμεινες πιστός ως το τέλος της ζωής σου.

Σύντροφε Βασίλη, το όραμά σου για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο και ειρηνικό, με στόχο το σοσιαλισμό, αγωνιζόμαστε να το πραγματοποιήσουμε. Η πάλη του λαού θα φέρει τη νίκη.

Στη μνήμη σου, προσφέρω 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Ο φίλος και σύντροφός σου Γιώργος Παπαντωνίου

* * *

Στις 24 Φλεβάρη έφυγε ξαφνικά από κοντά μας η πολυαγαπημένη μάνα μας ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, από τα Ανω Λεχώνια Βόλου, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, η οποία υπερασπίστηκε με πάθος και αγάπη τις αρχές του ΚΚΕ, την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Θα τη θυμούμαστε πάντα.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης, 20.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Ευαγγελία και Γιώργος Σιναπλίδης

  • Επίσης στη μνήμη της Σμαράγδας Αθανασίου η ανιψιά της πρόσφερε 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΣΟΦΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΙΔΗ και της κουνιάδας μου ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,που πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης.

Ανέστης Φωτεινίδης

* * *

Στη μνήμη του φίλου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (Λάμπη) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ,μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 15.000 δρχ.

Σύντροφοι και φίλοι του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ