Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
"Φιλολογική Πρωτοχρονιά 1999"

Με τη "Φιλολογική Πρωτοχρονιά 1999" συμπληρώθηκε ο 56ος τόμος, αξιόλογο κεφάλαιο για τα Ελληνικά Γράμματα. Ο πνευματικός άνθρωπος, αυτός που διψάει να πλουτίζει συνεχώς τα "μάτια της ψυχής" του, βρίσκει συγκεντρωμένη σ' αυτό το χρονιάτικο περιοδικό την κατάθεση των συγγραφέων μας, κι εγκύπτοντας στις 500 σχεδόν σελίδες του ανακαλύπτει καινούρια πηγαία ταλέντα, συνάμα απολαμβάνει και τους καρπούς των κορυφών της λογοτεχνίας μας, που δε ζουν, καθώς κάθε χρονιά υπάρχει απαραίτητα αυτή η αναδρομή.

Φέτος έχει και τούτο το επιπλέον. Οι κορυφές μας αυτές αναφέρονται στο δεύτερο μεγάλο έπος του λαού μας, την Εθνική Αντίσταση, με την προσεχτική επιμέλεια και εισαγωγή του Θεοδόση Δασκαλόπουλου: Γαλάτεια Καζαντζάκη, Θέμος Κορνάρος, Δημοσθένης Βουτυράς, Σοφία Μαυροειδή - Παπαδάκη, Ηλίας Βενέζης, Ζήσης Σκάρος, Γιάννης Σφακιανάκης, Μέλπω Αξιώτη, Νικηφόρος Βρεττάκος, Γιάννης Ρίτσος.

Αξιοπρόσεχτες μελέτες, απομνημονεύματα, ποίηση και διήγημα, το βασικό πάντοτε υλικό της "Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς", διανθισμένο με εικαστικές παρουσίες και σκίτσα λογοτεχνών μας. Μια θαυμάσια πινελιά το εξώφυλλο της ,Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς", έργο του ζωγράφου Σπύρου Βικάτου με τίτλο: "Το σκάκι".

Ευγενία ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ