Πέμπτη 4 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑ ΛΗΜΝΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του Κατίνα Λημνιού

Η κόρη του Στέλλα Κουτροκόη

* * *

Η ΚΑΤΙΝΑ ΔΗΜΑΡΕΛΟΥ,που πέθανε στις 15 Γενάρη 1999, στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτισσα και στον Εμφύλιο μαχήτρια του ΔΣΕ.

Στη μνήμη της αγαπημένης γυναίκας μου και των αδελφών μου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,που πέθανε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία το 1952. ΧΡΗΣΤΟΥ,που σκοτώθηκε τον Δεκέμβρη του 1944 στον Πειραιά. ΣΤΕΡΓΙΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στην Καρδίτσα. Καθώς και στη μνήμη ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΕ, μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε το 1997, του μπατζανάκη μου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΑΤΖΗ,μαχητή του ΔΣΕ, πολιτικού πρόσφυγα, που επαναπατρίστηκε το 1963 και πέθανε το 1987, προσφέρω στην ΚΟΒ Σούρπης Αλμυρού 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Θανάσης Δημαρέλος

* * *

Ο Θανάσης Φάτσος πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ στη μνήμη του αδελφού του ΚΩΣΤΑ,που δολοφονήθηκε το 1946 από τρομοκράτες του Κουντούρη και της αδελφής του ΜΑΡΙΝΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1948.* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΦΑΡΑΝΤΟΥ.Αξέχαστε αδερφέ μου, 49 χρόνια πέρασαν από τότε που σε φύτεψαν στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Στις 22 Φλεβάρη 1949 σε εκτέλεσαν, 31 χρόνων, γιατί είχες σταυραετού φτερά και λαγού ποδάρια να κυνηγάς, μαζί με τα άλλα παλικάρια, τον κατακτητή, για τη λευτεριά της σκλαβωμένης Ελλάδας.

Στη μνήμη σου, αδελφέ μου Μπάμπη, και στη μνήμη όλων των αγωνιστών που εκτελέστηκαν στο Λαζαρέτο και των συναγωνιστών σου από τη Δεσφίνα Φωκίδας, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Εικαστικών Καλλιτεχνών, 10.000 δρχ.

Χρυσούλα Φαράντου - Δαραδήμου

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, που δολοφονήθηκε από χίτες στις 29 Αυγούστου 1945 και ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, που πέθανε στις 28 Φλεβάρη 1964, της αγωνίστριας αδελφής μου ΓΙΩΤΑΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ,που πέθανε στις 26 Μάη 1998. Καθώς και στη μνήμη των εξαδέλφων μου ΤΑΣΗ και ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗ,ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ,της ανιψιάς μου ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΥΖΑΚΗ και των αξιωματικών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΝΙΚΟΥ ΓΚΟΤΣΗ,του σμήναρχου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ,των γιατρών ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΑΒΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,των φίλων μου ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΤΡΗ,ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ,ΑΡΙΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,ΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑ,ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΚΑΦΙΡΗ,ΒΛΑΣΣΗ, ΓΙΑΝΝΗ και ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΟΥΡΝΑ,ΣΠΗΛΙΟΥ και ΙΟΥΛΙΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,ΝΙΤΣΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΥ,ΓΙΑΝΝΗ και ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΖΙΝΑΚΗ,ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ,και ΗΛΙΑ ΓΑΤΟΥ,προσφέρω ως πρώτη δόση 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΑ.

Γιάννης Τζαβέλλας

* * *

Στις 6 Μάη 1948, εκτελέστηκαν με απόφαση του Εκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης, γιατί ήταν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και συνέχιζαν να αγωνίζονται για μια Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, για να είναι αφέντης ο λαός της στον τόπο του, οι παρακάτω αγωνιστές: ΑΛΙΚΗ ΒΕΤΑ,ΚΛΗΜΗΣ ΥΕΤΙΩΝ,ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΣ,Α. ΔΕΛΗΔΗΜΟΣ,Σ. ΣΑΜΑΡΑΣ,Π. ΠΡΑΣΣΑΣ,Δ. ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ,Α. ΒΑΛΜΑΣ, Γ. ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ και ΧΡ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ.

Στη μνήμη τους, ο Γρηγόρης Υετίων, αδελφός του Κλήμη, πρόσφερε 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

* * *

Ο Παναγιώτης Αφεντουλίδης από το Θρυλόριο Ροδόπης προσφέρει 20.000 δρχ. στη ΝΕ Ροδόπης, στη μνήμη: ΝΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΡΑΝΤΑΗ, ο οποίος εκτελέστηκε το 1952 και της θείας του ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ.

* * *

Στη μνήμη των γυναικών μου ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ,που πέθανε το 1951 στη Ρουμανία σε ηλικία 23 χρόνων. Και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ,που πέθανε το 1957 στην Πολωνία και η σορός της μεταφέρθηκε και θάφτηκε στο χωριό Πλαγιά Κόνιτσας και για τους αγώνες τους για το ΚΚΕ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Ο σύζυγος Ηλίας και τα παιδιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ