Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Αθλιότητες αθλίων

ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ,αντιστασιακός, Αθήνα: Η περιπλάνηση - Οδύσσεια από χώρα σε χώρα της "πολιτισμένης Ευρώπης" του "Αετού των βουνών" τελείωσε μ' ένα μαύρο φιάσκο καταισχύνης. Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, σύμφωνα με το νέο δόγμα των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ "χτυπάτε και τσακίστε" κάθε απελευθερωτικό κίνημα των λαών, βρίσκεται εδώ και κάμποσες μέρες στο λάκκο των Γκρίζων Λύκων της "Δημοκρατικής" Τουρκίας. Το γεγονός συγκλόνισε τον κόσμο ολόκληρο! Ενα πελώριο κύμα διεθνούς ευαισθητοποίησης ταρακουνάει το βράχο της "PAX AMERICANA" και της "νέας τάξης πραγμάτων", που αποδεικνύεται κάθε μέρα πολλές φορές χειρότερη από την "Ιερά Εξέταση", του Μεσαίωνα, την "Ιερά Συμμαχία" του Μέτερνιχ και τη "χιτλερική τάξη πραγμάτων του φασιστικού άξονα".

Οι εμπλεκόμενοι στην επιχείρηση σύλληψης και παράδοσης του Οτσαλάν στην Τουρκία, με μαύρο πρόβατο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του "τρίτου δρόμου του σοσιαλισμού", προσπαθούν με την παραπληροφόρηση, τη σύγχυση και τα καθημερινά σίριαλ να αποσείσουν το μέγεθος της προδοσίας τους, αυτά έχει η πολιτική της υποτέλειας. Φέρνει εθνικές ταπεινώσεις και κινδύνους καταστροφών (Ιμια, S - 300, παράδοση Οτσαλάν και προπαγάνδες Τούρκων).

Οι μεν καρφώνουν τους δε και νίπτουν τας χείρας τους ότι αυτοί δεν ευθύνονται και έχουν καθαρή τη συνείδησή τους. Αλίμονό σας, άθλιοι. Το κακό παράγινε. Η ιστορία σας επαναλαμβάνεται...

Οι δεσμοί εμάς των Ελλήνων με τους Κούρδους και όλους τους μαχόμενους λαούς είναι ακατάλυτοι και οι αγώνες κοινοί και όμοιοι. "Αίμα και δάκρυ η ζωή μας" Ρήγας Φεραίος, Αθ. Διάκος, Ν. Μπελογιάννης, Τσε Γκεβάρα, Οτσαλάν κ. ά. ζουν και μας οδηγούν στο μονόδρομο της καθημερινής παλλαϊκής πάλης και της αντίστασης, χωρίς ανάσα!

Οι σκλάβοι μόνο με τους αγώνες γίνονται ελεύθεροι!

"18 ΑΝΩ"

ΧΑΡΑ ΑΠΑΤΣΙΔΟΥ,Περισσός, Αθήνα: Παρακολουθώ μέσα από τις σελίδες σου (οι άλλες, οι "κίτρινες" απαξιούν) τον αγώνα των παιδιών στο περίπτερο "18 Ανω". Αν μπορούσαν οι υπεύθυνοι για μια στιγμή να πάρουν τη θέση τους, θα άκουγαν άραγε τους παλμούς της καρδιάς αυτών των νέων; Μιλάμε για ανθρώπους με όνειρα και επιθυμίες, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας από αυτούς, έπεσαν στη λούμπα των ναρκωτικών. Ομως αποφάσισαν να ξεφύγουν. Σ' αυτή τους την προσπάθεια είχαν καθοδηγητές και συνοδοιπόρους τους 14 θεραπευτές "επί συμβάσει", η οποία "έληξε" και δεν ανανεώνεται από την αρχή του χρόνου. Η θεραπευτική όμως σχέση, κύριοι, δεν έχει συμβάσεις, είναι μια σχέση βαθιά, γνήσια και ειλικρινής. Πώς μπορούμε λοιπόν να καταστρέψουμε κάτι τέτοιο; Να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων τόσους νέους; Εξοργίζομαι και διαμαρτύρομαι. Απαιτώ να βρεθεί άμεσα μια λύση, για να προχωρήσουν αυτά τα παιδιά στο κατώφλι της αληθινής ζωής με κέφι και αισιοδοξία.

Γιατί μας υποτιμούν;

ΚΩΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,Μπρουλ, Γερμανία: Εδώ στην πλέον "ενοποιημένη Γερμανία" που ζούμε, έχουμε μέσο τηλεοπτικής πληροφόρησης από την Ελλάδα την ΕΡΤ - ΝΕΤ, που σε τούτες τις μέρες για να περιγράψουν τα... θαύματα που κάνει η ΟΝΕ, το νέο νόμισμα ΕΥΡΩ, ξόδεψαν και ξοδεύουν πολλές ώρες... παραπληροφόρησης. Συνάμα, δε, χύνουν όταν χρειάζεται κροκοδείλια δάκρυα για το κράτος, που τάχα ζημιώνεται, αναστατώνεται η αγορά και πέφτει ο τζίρος, όταν κατεβαίνουν σε απεργίες οι "έχοντες και κατέχοντες" εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες. Ακόμη για τα μπλόκα των μαθητών και των αγροτών, τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, των ναυτεργατών κ. ά.

Μα έως πότε θα μας σερβίρουν αυτές τις ανακρίβειες και κινδυνολογίες; Γιατί μας υποτιμούν τόσο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ