Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τι είναι και τι θέλουν οι συνταξιούχοι

Εμείς οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλιάς - υπέρμαχοι όμως της ισονομίας - δικαιοσύνης, θέλουμε: Σύνταξη για μια ζωή ανθρώπινη.

Τις κατακτήσεις μας με αίμα, να τις επεκτείνετε. Δημόσιο και όχι ιδιωτικό κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα και εργασιακό, κι όχι κατακρεουργημένο με 1,5 τρισ. εισφοροδιαφυγές και απαλλαγές. Δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εκπαιδευτικό σύστημα σωστό, δημόσιο και δωρεάν. Η υγεία και η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά, και όχι εμπόρευμα και επένδυση αποδοτική.

Ζητάμε φορολογικό σύστημα δίκαιο, κι όχι οι συνταξιούχοι να είναι "πλουσιότεροι" από τους βιομήχανους και μεγαλέμπορους. Αξιοκρατία και όχι ρουσφέτια. Κοινωνική πρόνοια - στοργή - Γηροκομεία κι όχι ελεημοσύνη και πασαλείμματα.

Καταγγέλλουμε τη συρρίκνωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Την ευρωπαϊκή ταυτότητα του τελευταίου της Ευρώπης την αρνούμαστε. Την παγκοσμιοποίηση της φτώχειας της ανεργίας, της ακρίβειας, του άκρατου φιλελευθερισμού, της συσσώρευσης του πλούτου της οικουμένης σε 400 καρχαρίες, σας τη χαρίζουμε.Θέλουμε μια Ευρώπη ενωμένων λαών, κι όχι των μονοπωλίων και των καπιταλιστών. Ν' αποφασίζουμε σκεπτόμενοι εμείς, κι όχι άλλοι για μας. ΟΝΕ σημαίνει Ελλάδα πουλημένη.

Γι' αυτά και άλλα πολλά, καταγγέλλουμε την "Ιερά Συμμαχία" του δικομματισμού, που με την πολιτική του νεκροταφείου, μας οδηγεί στον γκρεμό. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος της ζωής μας, για να σταματήσει η καταστροφική αυτή λαίλαπα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη Νεολαία, τώρα με την ευκαιρία των Ευρωεκλογών, να μαυρίσουν όλους αυτούς τους υποτακτικούς, ευρωλάγνους, λάτρεις του μονόδρομου της ΕΕ, για να λάμψει η αλήθεια.

Ψήφο στους αγωνιστές και συμπαραστάτες των προβλημάτων του λαού και της ειρήνης.

Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Συνταξιούχος - Αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ