Κυριακή 7 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ - 30Ο ΡΑΛΙ ΣΑΦΑΡΙ
Focus... στη νίκη

Το Ράλι Σαφάρι θεωρείται το σκληρότερο ράλι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και λογικά φαβορί θεωρούνται τα περισσότερο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Το λογικό όμως - ευτυχώς - πολλές φορές ανατρέπεται στους αγώνες. Το Ford Focus, ο πρωτάρης του φετινού ανταγωνισμού, κατάφερε να τερματίσει πρώτο στη μόλις τρίτη του συμμετοχή.

Ο Κόλιν Μακ Ρέι οδήγησε μετρημένα και άφησε τους γρήγορους να "σπάσουν" τα εργαλεία τους στην Κένυα. Η τακτική του απέδωσε και στον τρίτο γύρο, βρέθηκε επικεφαλής, φροντίζοντας να παραμείνει μέχρι το τέλος.

Ο Τόμι Μάκινεν, που είχε πετύχει έξι νίκες σερί, τέθηκε εκτός αγώνα, αφού δέχτηκε εξωτερική βοήθεια. Ο Μάκινεν ήταν δεύτερος, αλλά το γεγονός ότι η Mitsubishi δεν υπέβαλε ένσταση επιβεβαιώνει την παράβαση. Τυχεροί στο Σαφάρι και οι τρεις οδηγοί της Toyota που ακολούθησαν κατά σειρά Οριόλ, Σάινθ και Ντάνκαν. Πέμπτος ο άλλος της Ford, ο Σόλμπεργκ, ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Ροβανπέρα με το Seat WRC.

Επόμενος αγώνας στην Πορτογαλία, στις 21 Μάρτη, και με ελληνικό ενδιαφέρον, αφού συμμετέχουν οι Αρης Βωβός και Γιάννης Παπαδημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ