Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Συμπληρώνονται 6 χρόνια από το χαμό της συντρόφισσάς μου στη ζωή και στον αγώνα ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ ΤΖΑΚΟΥ.

Στη μνήμη της, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΖΑΚΟΥ και των 40 κομμουνιστών που στάλθηκαν στα γερμανικά στρατόπεδα και δε γύρισε κανείς, των εξαδέλφων μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΚΟΣΜΑ ΤΖΑΚΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, προσφέρω στη ΝΕ Χανίων 10.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Κώστας Τζάκος

* * *

Συμπληρώνονται τεσσεράμισι χρόνια από τον άδικο χαμό της ΟΛΓΑΣ Δ. ΜΑΛΛΗ.

Στη μνήμη της, ο πατέρας της Αντώνης και η μητέρα της Αγγελική προσφέρουν 15.000 δρχ. στην ΚΟ Ναυτεργατών για τις ευρωεκλογές και ο εξάδελφός της Μιχάλης Μάλλης 10.000 δρχ.

* * *

Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που έφυγε απροσδόκητα και άδικα από κοντά μας ο Γ. ΜΠΑΖΙΩΝΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 30.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

Τα αδέρφια του Μαρία και Δημήτρης Μπαζιώνης

* * *

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΣΟΦΙΑΣ ΛΟΥΚΙΣΣΑ,στελέχους του ΚΚΕ, που πέθανε πρόσφατα, οι παρακάτω συγχωριανοί και συναγωνιστές της από το χωριό Λιθακιά Ζακύνθου πρόσφεραν για τις ευρωεκλογές: Διονύσης Μποζίκης, Γιώργης Σούλης, Γρηγόρης Κλάδης, Διονύσης Μαλούχος από 1.000 δρχ., Αντώνης Λυκούρεσης 2.750 δρχ., Μαρία Κάπαρη 1.500 δρχ. και Διονύσης Κάπαρης 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΡΗΓΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ,που εκτελέστηκε στο Επταπύργιο μαζί με τον Νικηφορίδη στις 5 Μάρτη 1951, γιατί αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ειρήνης, η αδελφή του Τασούλα Παραθυρά προσφέρει 25.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Πέθανε στις 20 Φλεβάρη 1999 στην Καστανιώτισσα Ιστιαίας ο ΜΑΝΟΛΗΣ Λ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1943. Γεννήθηκε το 1922 στο Μουσακά Μικράς Ασίας. Το 1924 ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα και ζούσαν στην Καστανιώτισσα. ΕΑΜίτης στην Κατοχή, υπηρέτησε στον ΕΛΑΣ και την Εθνική Πολιτοφυλακή. Πιάστηκε το 1943 από Γερμανούς στη μάχη της Καστανιώτισσας και κρατήθηκε για 4 μήνες. Το 1945 πιάστηκε και πάλι, δικάστηκε σε θάνατο από το Κακουργοδικείο της Αθήνας, πέρασε από διάφορες φυλακές και αφέθηκε τελικά ελεύθερος την 1η Μάη 1964, έπειτα από 19 χρόνια.

Ως το τέλος της ζωής του, αγωνιζόταν από τις γραμμές του ΚΚΕ για τα ιδανικά του.

* * *

Στις 20 Φλεβάρη 1999 έφυγε από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΦΑΡΑΖΗΣ,αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του λαϊκού κινήματος.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τα ανίψια του Γιώργος, Τασούλα και Μπάμπης

* * *

Η Σταυρούλα Ευαγ. Μυλωνά πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη του συζύγου της, του αδελφού της και των συγγενών και συγχωριανών της, που έπεσαν στον αγώνα για τα ιδανικά της ελευθερίας και της προόδου της πατρίδας: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Γ. ΚΟΚΚΑΛΗ αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από το Νεοχώρι Τρικάλων, ο οποίος αποκεφαλίστηκε το 1947 από τρομοκράτες. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ν. ΚΟΚΚΑΛΗ,ΕΥΘΥΜΙΑΣ Κ. ΚΟΚΚΑΛΗ,ΛΑΜΠΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΡΔΑΛΗ μαχητών του ΔΣΕ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ν. ΚΟΡΣΑΛΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΤΣΙΜΠΑ μαχητή του ΔΣΕ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΣΙΜΠΙΔΑ αξιωματικού του ΔΣΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΤΖΑΝΤΖΑ και του γιου τουΓΕΩΡΓΙΟΥ Δ. ΝΤΖΑΝΤΖΑ μαχητών του ΔΣΕ.

* * *

Στη μνήμη της μητέρας μου ΚΛΕΙΩΣ Γ. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε στις 17 Φλεβάρη 1999, προσφέρω στο ΚΚΕ 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλυσίδας.

Νίκος Κυριαζόπουλος

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου αγωνιστή ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗ, στελέχους του ΚΚΕ, και της ΕΛΕΝΗΣ ΣΟΥΜΕΛΙΔΗ, που πέθανε πρόσφατα, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ταύρου, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Γιώργος Σεμελίδης

* * *

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΠΙΣΗ (Θησέα), που σκοτώθηκε σε μάχη επικεφαλής τάγματος του ΔΣΕ και του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑΜΠΑΝΗ,μέλους της ΚΟΒ Παγκρατίου, που πέθανε πριν από λίγα χρόνια, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Γιάννης Τ. Κατσαρέλης

* * *

Αντί για λίγα λουλούδια στον τάφο του αξέχαστου συναγωνιστή και φίλου μας ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΙΡΗ,μέλους του Γενικού και Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ, τον οποίον άνανδρα και ανεξήγητα δολοφόνησαν μέσα στο σπίτι του, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" μας 10.000 δρχ.

Γιάννης και Νίτσα Γούση - Ξάνθου

Ο Ανδρέας Γιαννίρης γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1917. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, μετά την Απελευθέρωση, είναι μέλος της ΝΕ του ΕΑΜ στις Κυκλάδες και εκδίδει την εφημερίδα "Κυκλαδική Φωνή". Συλλαμβάνεται το Δεκέμβρη του 1944, βασανίζεται και κλείνεται στο Λαζαρέτο. Το 1947 εξορίζεται στην Ικαρία και στο Μακρονήσι. Τον Απρίλη του 1948, ενώ βρίσκεται και πάλι στο Μακρονήσι, αφού πέρασε από τις φυλακές της Σάμου και των Βούρλων, κλείνεται στα σύρματα, στον 7ο λόχο των αμετανόητων. Το 1950 μεταφέρεται στον Αϊ - Στράτη. Απολύεται το Σεπτέμβρη του 1952 και αναλαμβάνει γραμματέας της ΝΕ Κυκλάδων της ΕΔΑ. Το 1956 συλλαμβάνεται και εκτοπίζεται στον Αϊ - Στράτη. Αφήνεται ελεύθερος με 6μηνη άδεια λόγω υγείας. Το 1958 είναι υποψήφιος της ΕΔΑ στις Κυκλάδες. Μετά τις εκλογές, ανακαλείται η άδειά του και επιστρέφει στον Αϊ - Στράτη ως το 1962, που αφήνεται ελεύθερος και εντάσσεται και πάλι στις γραμμές της ΕΔΑ. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη και αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Σύρας της ΠΕΑΕΑ και μέλος του Κεντρικού της Συμβουλίου.

* * *

Στις 3 Μάρτη στο Νεκροταφείο Ηλιούπολης κηδέψαμε τον πολυαγαπημένο μας ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΜΠΕΛΕΓΡΑΤΗ,που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων.

Η σύζυγος Γεωργία

Οι κόρες του Καίτη, Λουκία

Ο εγγονός Νώντας, τα αδέρφια

  • Στη μνήμη του Επαμεινώνδα Μπελεγράτη, ο αδελφός του Κώστας Μπελεγράτης πρόσφερε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ