Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Ενισχύεται η ΝΑΤΟική παρουσία

Με την έλευση κι άλλων γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων συνεχίζεται χτες και σήμερα η ΝΑΤΟική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα εγκαινιάστηκε χτες με την πρώτη επίσημη ενημέρωση από το Γ Σώμα Στρατού και η επιχείρηση εφησυχασμού των πολιτών μέσα από μια προσπάθεια να πειστούν πως οι δυνάμεις που προωθούνται για το μακέλεμα των λαών της Βαλκανικής δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τεράστια στρατιά για την επιβολή της ειρήνης... Χτες στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου "Μακεδονία", έφτασε ένα ακόμα γερμανικό αεροσκάφος με 200 στρατιώτες. Στο λιμάνι κατέπλευσε γερμανικό πλοίο με κοντέινερ αγνώστου περιεχομένου και οχήματα μεταφοράς προσωπικού. Σήμερα οι Γερμανοί ξανάρχονται και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε από το γραφείο Τύπου του Γ Σώματος Στρατού, το πλοίο που θα καταφθάσει, μεταφέρει μόνο 90 κοντέινερ.

Τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πως μέχρι και την Πέμπτη έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 5.178 στρατιώτες, από τους οποίους μόνο οι 1.355 παραμένουν επί ελληνικού εδάφους, ενώ οι υπόλοιποι προωθήθηκαν οδικώς προς τα Σκόπια. Ελλιμενίστηκαν 12 πλοία που μετέφεραν 2.292 οχήματα, από τα οποία 31 άρματα μάχης, 235 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 14 πυροβόλα, 655 ρυμουλκούμενα, 356 κοντέινερ και 2 ελικόπτερα.

Το ΝΑΤΟικό σχέδιο, πάντως, προβλέπει στην πρώτη φάση, δηλαδή μέχρι τις πρώτες μέρες της επόμενης βδομάδας, την προώθηση επισήμως 6.000, ανεπισήμως 8.000, στρατιωτών προς τα Σκόπια, μέσω της Θεσσαλονίκης.

Η δύναμη αυτή θα συγκροτήσει την πρώτη ταξιαρχία που θα επέμβει στο Κόσσοβο, με πρόσχημα την ασφαλή έξοδο των 1.300 παρατηρητών του ΟΑΣΑ. Θα ακολουθήσει η μεταφορά και ανάπτυξη συνολικά 30.000 στρατιωτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ