Σάββατο 13 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αύριο, Κυριακή 14 Μάρτη, στις 12.00 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι, θα γίνει το χρονιάτικο μνημόσυνο της ΕΛΕΝΗΣ ΣΕΧΗ.Καλούμε τους φίλους, συναγωνιστές, συντρόφους και συγχωριανούς μας από την Πωγωνιανή και την Καστάνη Ιωαννίνων να τιμήσουν τη νεκρή αγωνίστρια.

Η Ελένη Σέχη, οπαδός του ΚΚΕ, στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτισσα και στον Εμφύλιο, από το 1947, μαχήτρια του ΔΣΕ. Από τα τέλη του 1949, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, όπου δούλεψε σε εργοστάσιο ραπτικής. Για τη συνειδητή δουλιά της, της απονεμήθηκαν Μετάλλιο και τιμητικά γράμματα. Εκεί δημιούργησε οικογένεια.

Επαναπατρίστηκε με την οικογένειά της το 1983.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανθούπολης.

Ο σύζυγος Χαμήτης Σέχης

Τα παιδιά Πέτρος, Λάμπης, Κώστας

Οι νύφες Ναταλία, Αλεξάνδρα

Τα εγγόνια Δημήτρης, Ελένη και Ολγα

* * *

Ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης προσφέρει 50.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Προσφυγικών Καλλιθέας, στη μνήμη του πατέρα του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ,αγωνιστή από το 1939, ο οποίος στην Κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχοσλοβακία, όπου και πέθανε. Της γυναίκας του ΚΥΡΙΑΚΗΣ και του γιου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,που πέθανε πριν από ένα χρόνο.

* * *

Στις 9 Ιούλη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΜΙΣΚΙΔΗΣ.Καταγόταν από τον Καύκασο. Γεννήθηκε το 1916. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41, στην Εθνική Αντίσταση από τις τάξεις του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ από το 1942 και το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Ηταν διοικητής τάγματος. Πήρε μέρος στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι ως αξιωματικός Πυροβολικού.

Με τη λήξη του Εμφύλιου, βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, από όπου επαναπατρίστηκε το 1979.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης, 7.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Η κόρη του Ελένη, ο γαμπρός του Αχιλλέας

* * *

Πριν από 15 μέρες συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΧΑΡΟΥΛΑΣ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ.Δυο χρόνια και όμως κάποτε νομίζω πως πέρασαν πάνω από δέκα. Αλλοτε πάλι θαρρώ πως ήταν την περασμένη βδομάδα μαζί μας, στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, που τιμήσαμε τα 56 χρόνια από την κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Μας έλειψε πολύ η συναγωνίστρια Χαρούλα. Μα πιο πολύ έλειψε στον σύντροφο της ζωής της, τον Νίκανδρο Κεπέση.

Στη μνήμη της, προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Χαράλαμπος Πλέσας

* * *

Ο Κώστας Κοκκινόπουλος και η Λίτσα Ζαγγανά - Κοκκινοπούλου προσφέρουν 100.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Λαμπρινής, στη μνήμη των γονιών τους ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ,που δολοφονήθηκε με ρόπαλα από παρακρατικούς το 1948, αν και ήταν ανάπηρος πολέμου και κατάκοιτος. ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, που σφαγιάστηκε στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού ενάντια στα τμήματα του ΔΣΕ το 1948 στην Γκιώνα. ΧΡΗΣΤΟΥ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑ, ξεσπιτωμένων και ταλαιπωρημένων γονιών με πέντε παιδιά μαχητές του ΔΣΕ, από τα οποία η ΚΟΥΛΑ και η ΕΛΕΝΗ σκοτώθηκαν πολεμώντας. Καθώς και στη μνήμη του αξέχαστου φίλου τουςΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΟΦΙΑΝΟΥ (Ψόφιου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, αταλάντευτου ιδεολογικά στο μαρξισμό - λενινισμό ως το τέλος της ζωής του.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή και συμπολεμιστή μου στην Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για τη μάχη των ευρωεκλογών 50.000 δρχ. στη ΝΕ Φθιώτιδας.

Μήτσος Τζιβάρας, Σκαμνός Λαμίας

* * *

Στη μνήμη της αξέχαστης συναγωνίστριας, φίλης και συναδέλφου ΙΟΥΛΙΑΣ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ,προσφέρω 30.000 δρχ. στο Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης και 10.000 δρχ. στην εφημερίδα "Αντιστασιακός Εκπαιδευτικός".

Τάκης Χιουρέας, αντιστασιακός εκπαιδευτικός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ