Παρασκευή 19 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ
Εξοντωτική τιμολογιακή πολιτική

Την εξοντωτική τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζουν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών μέσω των θυγατρικών πρατηρίων τους καταγγέλλει η Ενωση Βενζινοπωλών Νομού Αττικής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη "ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ", θυγατρική της Shell, στην οποία χτες πωλούνταν με λιανική τιμή η βενζίνη σούπερ στις 206,5 δρχ. το λίτρο και η αμόλυβδη στις 189,5 δρχ., τη στιγμή που η χονδρική τιμή πώλησης της Shell προς τα πρατήρια ήταν 211,87 και 197,34 δρχ. αντίστοιχα. Η Ενωση προειδοποιεί το υπουργείο Ανάπτυξης ότι εάν δεν παρέμβει σ' αυτές τις πρακτικές θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Επίσης, η Ενωση καταγγέλλει τον απροκάλυπτο εμπαιγμό των καταναλωτών, που επιχειρεί το υπουργείο Ανάπτυξης κάνοντας "τα στραβά μάτια" στα περιθώρια κέρδους, που επιβάλλουν οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών και δίνοντας στη δημοσιότητα "ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης των υγρών καυσίμων", οι οποίες είναι χαμηλότερες από τις πραγματικές τιμές χονδρικής πώλησης στις οποίες πωλούν οι εταιρίες στους πρατηριούχους.

Συγκεκριμένα, οι τιμές χονδρικής της βενζίνης σούπερ, που επιβάλλουν οι εταιρίες εμπορίας είναι από 3% μέχρι 7,3% υψηλότερες από την τιμή των 197,5 δρχ. το λίτρο που δίνει ως ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης το υπουργείο Ανάπτυξης. Οι χονδρικές τιμές της αμόλυβδης είναι υψηλότερες από εκείνη που προτείνει το υπουργείο για λιανική, δηλαδή από τις 180,9 δρχ., από 3,4% μέχρι και 9,1%, ενώ οι τιμές, στις οποίες προμηθεύονται οι πρατηριούχοι το πετρέλαιο θέρμανσης απέχουν κατά 2,6% - 6% από τις 70,5 δρχ. το λίτρο που συνιστά το υπουργείο ως λιανική τιμή πώλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ