Σάββατο 20 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ "ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΓΩΓΗΣ" ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ
επίδειξη ΝΑΤΟ-φροσύνης

Με τις ειδικές δυνάμεις καταστολής και κάνοντας χρήση χημικών και ροπάλων, επιχείρησε η κυβέρνηση να κρατήσει μακριά από τη σύναξη των "γερακιών" του ΝΑΤΟ, στο Ζάππειο, τους αγωνιστές και φίλους της ειρήνης

Με μια πρωτοφανή και παντελώς απρόκλητη επίδειξη αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού, απάντησε η κυβέρνηση, χτες το απόγευμα, στους χιλιάδες αγωνιστές και φίλους της ειρήνης, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και συμμετείχαν στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Η περιοχή του Ζαππείου - όπου πραγματοποιείται η διήμερη Διεθνής Διάσκεψη για τα 50χρονα της εγκληματικής συμμαχίας - αστυνομοκρατούνταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Και όταν οι διαδηλωτές, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Το ΝΑΤΟ τώρα να διαλυθεί, όχι άλλη επέμβαση στη Βαλκανική", "Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία", "50 χρόνια τώρα η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία", θέλησαν να περάσουν έξω από το Ζάππειο, δέχτηκαν την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, με χημικά και ρόπαλα.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, κατάγγειλε έντονα την κυβερνητική επιχείρηση αυταρχισμού και τρομοκράτησης του φιλειρηνικού κινήματος και υπογραμμίζει: "Η σημερινή κατάπτυστη επίθεση της κυβέρνησης δεν είναι τυχαία. Εκδηλώνεται την ίδια στιγμή, που στην ΑΘήνα συνεδριάζουν τα γεράκια του ΝΑΤΟ. Αποδεικνύεται, για ακόμα μια φορά, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο συντάσσεται με τα δολοφονικά σχέδια της "νέας τάξης πραγμάτων" και τη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ, αλλά είναι αποφασισμένη, με τη χρησιμοποίηση της πιο ωμής βίας, να κάμψει την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να συσπειρωθεί πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά στις γραμμές του φιλειρηνικού κινήματος για τη ματαίωση των επικίνδυνων ΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή".


ΣΕΛ.  14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ