Κυριακή 21 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ΝΑΤΟική υπηρεσία

Ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια έχουν όρια. Μόνο που η κυβέρνηση και ο μηχανισμός της καταφέρνουν πάντα να τα ξεπερνούν. Αποδείχτηκε και πάλι το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το Αμερικάνικο προξενείο, όπου κατέληξε η μεγάλη αντιπολεμική πορεία του ΚΚΕ. Η ελληνική αστυνομία μπήκε στην υπηρεσία των Αμερικανών ιμπεριαλιστών. Περιέφραξε το κτίριο με κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προσπαθώντας να διασφαλίσει την ησυχία των ξένων αφεντικών, από το κύμα καταδίκης και αντίστασης που ξεδιπλώνεται και διαρκώς δυναμώνει.

Οι κομμουνιστές απαίτησαν από τον ταξίαρχο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, να αποσύρει τις δύο κλούβες που παρέταξε μπροστά από την είσοδο του κτιρίου, καταγγέλλοντας πως με αυτή την πρακτική προκαλεί τα αισθήματα των διαδηλωτών. Παρά τις επίμονες προσπάθειες ο επικεφαλής αρνήθηκε.

Μπροστά σ' αυτή την κατάντια, στο νέο δείγμα υποτέλειας, η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ επέλεξε τελικά να επικολλήσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης πάνω στην κλούβα της αστυνομίας (φωτογραφία). Ετσι συνέβη το πρωτόγνωρο στα χρονικά, ο επικεφαλής της ελληνικής αστυνομικής δύναμης να παραλαμβάνει το ψήφισμα καταδίκης για λογαριασμό των Αμερικανών.

Ας βάλουν όσες κλούβες θέλουν. Η οργή του λαού θα ακουστεί πιο δυνατή. Το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται δε θα σκοντάψει σε τέτοια ψευτοεμπόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ