Τετάρτη 24 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Και με τη "βούλα" Πετρόπουλος

Ο Πατρινός κόουτς ανέλαβε και επίσημα τα ηνία της ομάδας. Σε συμβουλευτικό ρόλο ο Ιωαννίδης

Από χθες και επίσημα πλέον ο Κώστας Πετρόπουλος είναι ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός στην εθνική ανδρών αφού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο όπου οριστικοποιήθηκε η συμφωνία των δυο πλευρών.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπάσκετ, ο Κώστας Πετρόπουλος θεωρείται από τους έμπειρους και επιτυχημένους Ελληνες προπονητές και θα αποτελέσει τον άξιο συνεχιστή του έργου που άρχισε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.Από την πλευρά του ο "Νουρέγιεφ" του ελληνικού μπάσκετ, επισήμανε ότι η επιλογή του για να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

"Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για μένα και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν. Βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να ξεχαστούν αφού μας περιμένει πολλή δουλιά. Το μυαλό μας θα πρέπει να είναι σε ένα εποικοδομητικό έργο", δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός που δεν ξέχασε να αναφερθεί και στην ομάδα του, το Μαρούσι. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους του Αμαρουσίου αφού από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον από την εθνική, κράτησαν μια πολύ καλή στάση απέναντί μου".

Πάντως, ο Κώστας Πετρόπουλος θα συνεχίσει να είναι στον πάγκο των "κιτρινόμαυρων" μέχρι το τέλος και των πλέι - οφ.

Οσον αφορά τώρα το θέμα με τον ακριβή ρόλο του Γιάννη Ιωαννίδη που θα είναι τεχνικός σύμβουλος, αυτός σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ανάλογος με αυτόν που είδαμε να έχει ο Ντούσαν Ιβκοβιτς στην εθνική Γιουγκοσλαβίας. Δηλαδή θα κάθεται στην άκρη του πάγκου κατά τη διάρκεια του αγώνα ενώ όπου χρειάζεται θα δίνει τις συμβουλές του. Βοηθοί του Πετρόπουλου θα είναι οι Λάκης Τσάβας, Ηλίας Ζούρος.

Από την πλευρά του ο νέος τεχνικός της εθνικής δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από το γεγονός της συνεργασίας του με τον Ξανθό. "Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο αφού θα συνεργάζομαι με τον Γιάννη Ιωαννίδη που όλοι ξέρουν τι σημαίνει για το ελληνικό μπάσκετ". Οι δυο προπονητές μάλιστα είχαν τηλεφωνική επικοινωνίαμε την οποία συμφώνησαν σε όλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ