Πέμπτη 25 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΗ 1821
Ενας λαός, όταν θέλει, μπορεί να σπάσει τα δεσμά του

Η Επανάσταση του 1821 και οι σημερινές εξελίξεις στο Κόσσοβο επιβεβαιώνουν ότι οι λαοί αξίζει να αγωνίζονται, για να προστατέψουν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά τους. Χαμένοι είναι οι λαοί που σκύβουν το κεφάλι.

Η Επανάσταση του 1821 στέλνει στους εργαζόμενους της χώρας εξαιρετικά επίκαιρα μηνύματα.

Τότε, ο σκλαβωμένος λαός ξεσηκώθηκε κατά της "νέας τάξης πραγμάτων" και της πολιτικής της, όπως αυτή εκφραζόταν από την περιβόητη "Ιερά Συμμαχία".Σήμερα ο λαός μας έχει απέναντί του τη σύγχρονη "Ιερά Συμμαχία", την ιμπεριαλιστική "νέα τάξη".

Τότε οι καταδυναστευόμενοι και εκμεταλλευόμενοι απλοί άνθρωποι έδωσαν τα πάντα στον αγώνα κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των ντόπιων συνεργατών της κοτζαμπάσηδων, Φαναριωτών και μιας σειράς εκκλησιαστικών παραγόντων.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι της χώρας βρίσκονται αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, μετατρέπονται σε σύγχρονους δουλοπάροικους, εξαιτίας της συνεχώς αυξανόμενης εκμετάλλευσης και καταπίεσης από το κεφάλαιο.

Το 1821 ο λαός μας ξεσηκώθηκε με το σύνθημα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ"!

Σήμερα το δίλημμα που προβάλλει η ίδια η ζωή είναι: "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ"; "Ραγιαδισμός ή αγώνας για μια ζωή πραγματικά ελεύθερη";

Οι χιλιάδες αγωνιστές του 1821 δεν ενέδωσαν στις φωνές, που καλούσαν σε υποταγή και στα κηρύγματα των "φρόνιμων", που έλεγαν ότι "ο λαός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με υπέρτερες δυνάμεις"! Απέδειξαν, πως ένας λαός, όταν θέλει, μπορεί να σπάσει τα δεσμά του.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, η εγχώρια και η ξένη πλουτοκρατία, δεν είναι πανίσχυρες. Φαίνονται πανίσχυρες, επειδή στηρίζονται από κόμματα και πολιτικές που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Από κόμματα που για την ώρα έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν την πλειοψηφία του λαού και ν' απεργάζονται σε βάρος του ακόμη σκληρότερα μέτρα.

Σήμερα αυτά τα κόμματα και άλλες δυνάμεις, που "βαδίζουν" στο δήθεν μονόδρομο της "νέας τάξης", καλούν το λαό να επιδείξει εθνική ομοψυχία, για ν' αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που περιζώνουν τη χώρα, αλλά και για να επιτευχθεί ο "εθνικός στόχος" της ΟΝΕ! Την ίδια στιγμή δυναμώνουν οι φωνές που στρέφονται κατά των άλλων λαών, ενώ συγκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, στο κουρδικό, στο πρόβλημα της Κύπρου, καθώς και σ' αυτό της προωθούμενης διχοτόμησης - αμερικανοποίησης του Αιγαίου.

Στη στρατηγική της "εθνικής ομοψυχίας" ο ελληνικός λαός έχει συμφέρον να αντιτάξει το δικό του Μέτωπο κατά των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, την ενότητα και την κοινή δράση του, με τους γειτονικούς λαούς.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τους Σέρβους είναι στενά δεμένη με τον αγώνα στο εσωτερικό της χώρας. Η μαζική αντίδραση στο "νέο δόγμα του ΝΑΤΟ" και η απαίτηση να φύγει απ' τα Βαλκάνια μάς αφορά άμεσα.

Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στους ανιδιοτελείς λαϊκούς αγωνιστές του 1821.

ΑΘΗΝΑ 24.03.99 Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανωμένος ο λαός μπορεί και σήμερα να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα (2014-03-25 00:00:00.0)
Επιστολή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την 25η Μάρτη (2014-03-20 00:00:00.0)
Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν (2013-03-16 00:00:00.0)
Το '21 διδάσκει... (2004-03-25 00:00:00.0)
Μπορούμε να αποτρέψουμε το δρόμο της βαρβαρότητας (1998-03-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-03-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ