Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
Ανθρώπινη ασπίδα!

Στους 38.000 ανθρώπους φτάνει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων "Zastava", κάπου στην Κεντρική Σερβία. Κι όπως ανακοίνωσαν χτες, αποφάσισαν να σχηματίσουν ανθρώπινη ασπίδα, για να προστατεύσουν το συγκρότημα, από τις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ.

"Αυτή η ανθρώπινη ασπίδα, φτιαγμένη από εργάτες του εργοστασίου, τις οικογένειές τους και κατοίκους του Κραγκούγεβατς, θα προστατεύει το εργοστάσιο 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για όσο καιρό κρατήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά της χώρας μας" υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

"Θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο στις (ΝΑΤΟικές) χώρες σας - συμπληρώνουν - ότι μια επίθεση στο εργοστάσιό μας, το οποίο καλύπτει περιοχή 305 εκταρίων και απασχολεί 38.000 ανθρώπους, θα σημαίνει τον άμεσο θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα βρίσκονται σταθερά παρόντες στο εργοστάσιο για όσο χρονικό διάστημα κρατήσουν οι επιχειρήσεις σας".

Οι ίδιο τόνισαν, επίσης, ότι δε θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ακόμη κι αν οι σειρήνες σημάνουν, προειδοποιώντας για επικείμενη αεροπορική επιδρομή.

Αν νομίζουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, ότι θα γονατίσουν το σερβικό λαό είναι βαθιά γελασμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ