Σάββατο 27 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οργή και φόβο

Τι να πει κανείς και τι να ομολογήσει για την εικόνα που παρουσίασε χτες το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Πώς να σχολιάσεις αυτό που συνέβη; Τι να σκεφτείς και τι συμπεράσματα να βγάλεις; Πώς να χαρακτηρίσεις όλους αυτούς που δε διστάζουν, ούτε μπροστά το αίμα, που ήδη κυλά στη Βαλκανική;

Η συνεδρίαση άνοιξε και παρέμεινε ανοδική μέχρι το τέλος της, κλείνοντας με αύξηση του Γενιού Δείκτη της τάξης του 2,22%, ενώ δεκάδες μετοχές σημείωσαν και κέρδη πάνω από 5%.

Οι ειδικοί μπορεί να κάνουν ό,τι είδους αναλύσεις θέλουν και να εξηγούν τα φαινόμενα κατά πώς τους συμφέρει. Η απολογητική πάντα ήταν μια τέχνη που ταίριαζε στους λογής λογής "αναλυτές". Το βέβαιο, όμως, είναι ότι οι ποικιλώνυμοι τζογαδόροι ποντάρουν ακόμα και στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, για να κερδίζουν έδαφος στο παιχνίδι της εξαχρείωσης των χρηματαγορών. Ομως, η εικόνα που παρουσιάζουν αυτές οι χρηματαγορές μόνο ντροπή, αγανάχτηση και συγχρόνως φόβο και δέος μπορεί να προκαλούν.

Αγανάχτηση και ταυτόχρονα τρόμο για το αδίστακτο της φύσης τους. Για την απροσχημάτιστη προσαρμογή τους σε κάθε κατάσταση. Για την τάση τους να ρουφάνε κέρδη ακόμα και όταν ο όλεθρος του πολέμου βρίσκεται στο κατώφλι μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ