Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΧΤΕΣ ΤΟ ΚΥΣΕΑ
ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
στέλνουν Ελληνες φαντάρους

Κλιμακώνονται οι ΝΑΤΟικές επιθέσεις ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας

  • Η γραμμή πλεύσης, που υιοθετήθηκε χτες στο ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι η "Ελλάδα δεν μπορεί να απουσιάζει από ένα "παιχνίδι", στο οποίο τρέχουν να λάβουν μέρος Ιταλοί και Τούρκοι". Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι Ελληνες στρατιώτες θα είναι μεταξύ των 6.000 ανδρών, που, σε πρώτη φάση, θα συγκεντρώσει το ΝΑΤΟ στην Αλβανία. Οι διαδικασίες για τη συγκρότηση αυτής της δύναμης θα ολοκληρωθούν αυτή τη βδομάδα στα πλαίσια των οργάνων της Συμμαχίας.
  • Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι κλιμακώνεται η στρατιωτική πίεση, που ασκεί το ΝΑΤΟ προς το Βελιγράδι. Η ελληνική κυβέρνηση, εναρμονισμένη με την προπαγάνδα του ΝΑΤΟ, επιχειρεί να "νομιμοποιήσει" και ηθικά αυτή την κίνηση, προβάλλοντας τη δικαιολογία ότι το ΝΑΤΟ είναι ο μόνος "μηχανισμός" ο οποίος είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το "ανθρωπιστικό πρόβλημα", που έχει δημιουργηθεί με τους Κοσσοβάρους πρόσφυγες. Οι χτεσινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν το κυριακάτικο δημοσίευμα του "Ρ" με τα ντοκουμέντα που έφερε στη δημοσιότητα.
  • Η ΚΕ του ΚΚΕ προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για γενίκευση του πολέμου στην περιοχή είναι πλέον ορατός και καλεί το λαό και τη νεολαία σε παλλαϊκή κινητοποίηση και επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση. Με την πάλη του να εμποδίσει την παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα τυχοδιωκτικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα.

ΣΕΛ.  2  -  3,    5  -  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ