Δευτέρα 5 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Βαθιά χωμένη στο βρώμικο πόλεμο!

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του "Κυριακάτικου Ριζοσπάστη", ο οποίος έφερε στο φως επίσημα ντοκουμέντα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση, εκτός από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, έχει υπογράψει και τη χερσαία επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, ήδη από τον Ιούλη του 1998!

Σύμφωνα με τα επίσημα ντοκουμέντα, που αποκάλυψε χτες ο "Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" και με βάση το απόρρητο έγγραφο του γραφείου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, της διεύθυνσης ΕΠΥΕΘΑ/ΔΔΣ/ΤΔΟ/Γρ. ΝΑΤΟ,με ημερομηνία 10-9-98 και με θέμα "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ":,

  • η ελληνική κυβέρνηση έχει, ήδη από τον Ιούλη του 1998, όχι μόνο συνυπογράψει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, αλλά και τη χερσαία επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας!
  • η μετατροπή του εδάφους της Βορείου Ελλάδας σε "γέφυρα" περάσματος ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς την ΠΓΔΜ δεν είναι παρά το πρώτο μέρος του ΝΑΤΟικού σχεδίου της χερσαίας επέμβασης!
  • η κυβέρνηση έχει - με βάση έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της 24/2/99 - καταστήσει σαφή την πρόθεσή της να αποστείλει στρατιωτικές μονάδες "όχι λιγότερες του τάγματος" στην... ειρηνευτική ΝΑΤΟική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο...
"Ναι" σε βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις!

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των Συνόδων του ΝΑΤΟ στις 26 Μάη 1998 στο Λουξεμβούργο και στις 10-12 Ιούνη 1998 στις Βρυξέλλες, όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας:

  • "Εγκρίθηκε από NAC (Βορειο-ατλαντικό Σύμφωνο) το "Ενδιάμεσο Σχέδιο" αεροπορικών επιχειρήσεων (CONOPLAN 10601)... που περιλαμβάνει επιχειρήσεις στην περιοχή του Κόσσοβου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας...".
  • "Εγκρίθηκε από NAC (Βορειο - ατλαντικό Σύμφωνο) το σχέδιο Χερσαίων Επιχειρήσεων (CONOPLAN 10601) που περιλαμβάνει 2 εναλλακτικές επιλογές:

α) Ενισχυμένη επιλογή (Option) "A": Προβλέπει ανάπτυξη 60.000 ανδρών (50.000 στο Κόσσοβο και 10.000 στην Αλβανία)...

β) Ενισχυμένη Επιλογή (Option) "Α(-)": Προβλέπει ανάπτυξη 36.000 ανδρών (28.000 στο Κόσσοβο και 8.000 στην Αλβανία), με σκοπό την επιβολή ειρηνικής διευθέτησης στο Κόσσοβο, μετά από συμφωνία και των δύο πλευρών...

Στην Ελλάδα η "Διοικητική Μέριμνα" του πολέμου!

Οπως αποκαλύπτεται, ο ρόλος της Ελλάδας και του εδάφους της για την εκδήλωση των ΝΑΤΟικών επιθέσεων είναι καθοριστικός, αφού αν η κυβέρνηση δε συναινούσε στις υποδείξεις των Αμερικανών και αν δε διέθετε το ελληνικό έδαφος, η ΝΑΤΟική επιχείρηση δε θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή, αφού η ανάπτυξη δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο και στη Βόρεια Αλβανία ήταν δυνατή μόνο μέσω Ελλάδας και Σκοπίων, ελλείψει παντελούς υποδομής στην Αλβανία".

"Ως φυσικό επακόλουθο, λοιπόν - συνεχίζει το έγγραφο - η σχεδίαση σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη ΔΜ (Διοικητικής Μέριμνας) προβλέπει ότι θα γίνει μέσω Θεσσαλονίκης και Σκοπίων...".

Θεσσαλονίκη και Βόλος τα "νώτα" της επέμβασης!

Οπως τονίζεται στο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, "για λόγους προόδου της συμμαχικής σχεδιάσεως η χώρα μας δεν αντιτίθεται στη διάθεση διευκολύνσεων στο ΝΑΤΟ (Αεροδιαδρόμων, Λιμένων, Οδικών Αξόνων κλπ.), για την ανάπτυξη των δυνάμεων σε Αλβανία και ΠΓΔΜ".

Εξαιρετική σημασία έχει η ακόλουθη παράγραφος:

"Ειδικότερα - όπως σημειώνεται - δεν έχουμε αντίρρηση στο να συμπεριληφθεί στο σχέδιο των χερσαίων επιχειρήσεων ο Λιμένας της Θεσ/νίκης και η ευρύτερη περιοχή αυτής να χρησιμοποιηθεί ως "Joint Rear Area" (σ.σ: σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "τα νώτα της επιχείρησης") καθώς και ο Λιμένας του Βόλου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ