Πέμπτη 8 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1999
Αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, ταξική

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα "γεράκια" του πολέμου το ΠΑΜΕ. Στην πρώτη συνεδρίασή της η Γραμματεία του Μετώπου αποφάσισε μέτρα για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς και την ανάπτυξη του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος

Να δοθεί σαφής αντιπολεμικός, αντιιμπεριαλιστικός και ταξικός χαρακτήρας στο φετινό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς,αποφάσισε χτες σε συνεδρίασή της, η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου,διοργανώνοντας συγκέντρωση το Σάββατο 1η Μάη στις 10πμ στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να κηρυχτεί η βδομάδα από 24 Απρίλη έως 30 Απρίλη σαν βδομάδα αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

Με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των παραπάνω, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών την Παρασκευή 16 Απρίλη στις 5 μ.μ. στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1).

Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται πως τα ζητήματα που απασχόλησαν τη Γραμματεία ήταν η δράση του ΠΑΜΕ ενάντια στον πόλεμο και ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς και πως μετά από πλούσιο προβληματισμό κατέληξε: "Το ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσει σε όλες τις αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις. Να απαιτήσουμε "κανένας φαντάρος Ελληνας έξω από τα σύνορα της χώρας".

Να κηρύξει τη βδομάδα από 24 Απρίλη μέχρι 30 Απρίλη σε βδομάδα αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης. Ολο αυτό το διάστημα θα γίνουν πλήθος πρωτότυπες αντιπολεμικές εκδηλώσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Για το σκοπό αυτό καλεί συνδικάτα και συνδικαλιστές να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να οργανώσουν πολλών μορφών δραστηριότητες (π. χ. να αναρτήσουν πανό στα εργοστάσια, να κηρύξουν στάσεις εργασίας, να συγκεντρώσουν υπομνήματα με υπογραφές, να διοργανώσουν συλλαλητήρια, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, να κάνουν ομιλίες στους χώρους εργασίας κλπ.). Για τον ίδιο σκοπό το ΠΑΜΕ θα συνεργαστεί με μαζικές οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας, με τους εργαζόμενους και τους αγρότες της Θεσσαλίας, προκειμένου να παρεμποδίσουμε τη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων".

Επίσης το ΠΑΜΕ αποφάσισε να οργανώσει "τον ταξικό αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς με μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, το Σάββατο 1η Μάη, στις 10 το πρωί, που στη συνέχειά της θα μετατραπεί σε αντιπολεμική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία".

Τέλος εκτός από τη σύσκεψη που διοργανώνεται στην Αθήνα για την προετοιμασία των αντιπολεμικών εκδηλώσεων και του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι "στην ίδια κατεύθυνση επιβάλλεται να οργανωθούν άμεσα ανάλογες συσκέψεις σε όλους τους νομούς από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συντονίζονται στο ΠΑΜΕ για τα δυο αυτά ζητήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ