Παρασκευή 9 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σελίδες για έναν μεγάλο γλύπτη

"Χαλεπάς, ο κοσμοκαλόγερος καλλιτέχνης από τον Πύργο της Τήνου",ονομάζεται το βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις "ΕΡΙΝΝΗ - ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ".Πρόκειται για συλλογή κειμένων γραμμένα από κριτικούς της τέχνης, λογοτέχνες και δημοσιογράφους, τα οποία συγκέντρωσε ο Στρατής Γ. Φιλιππότης.

Οπως τονίζει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο εκδότης: "Ο,τι και να έχει γραφεί και θα γραφεί γύρω από τη μορφή του Χαλεπά, δε θα εξαντλήσουν ποτέ τον καλλιτεχνικό και ψυχικό του κόσμο. Η συλλογή των κειμένων είναι επίπονη, η επιλογή δύσκολη και η καταχώριση δεν πάει πίσω, γιατί άλλοι λένε ότι τα κείμενα πρέπει να καταχωρούνται αξιολογικά - εγώ όμως δεν είμαι κριτικός - άλλοι λένε ότι πρέπει να καταχωρούνται χρονολογικά και αυτό όμως δεν είναι εύκολο γιατί σε ορισμένα κείμενα δεν υπάρχει η χρονολογία της πρώτης δημοσίευσης. Υπάρχει όμως η αλφαβητική καταχώριση και λύνεται το πρόβλημα, όπως γίνεται στα προγράμματα και στις επιγραφές των θιάσων για να μην πικραίνονται οι ηθοποιοί".

Συγκεκριμένα στο νέο βιβλίο για τον Χαλεπά, φιλοξενούνται κείμενα των: Ν. Αρμακόλα, Ι. Δημακόπουλου, Λ. Ζωγράφου, Ζ. Παπαντωνίου, Αγ. Προκοπίου, Δ. Σοφιανού, Β. Σπηλιάδη, Τ. Σπητέρη, Φ. Σταθουλόπουλου, Μ. Τόμπρου, Γ. Τσαρούχη, Χρ. Χρήστου κ.ά. Το βιβλίο κοσμούν έργα του μεγάλου μας καλλιτέχνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ