Πέμπτη 15 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες της Ανοιξης
  • Πρεμιέρα, σήμερα, στο θέατρο "Αλκμήνη" (Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ. 3428583) με το έργο του Γιάννη Ρίτσου "Ορέστης",που ερμηνεύει ο Ισίδωρος Σταμούλης.Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παρουσίασή του από το "Σχολείον της νυκτός",στο Διεθνές Φεστιβάλ "Μονοπλέι",στο Μπαγκλαντές, (τον περασμένο Φλεβάρη), ο "Ορέστης",που εκπροσώπησε τη χώρα μας, παρουσιάζεται και στο αθηναϊκό κοινό. Η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Φραγκάκη ενώ τη μουσική υπογράφουν τα "Υπόγεια Ρεύματα".Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του Μάη. Ο λόγος του μεγάλου μας ποιητή επίκαιρος και διαχρονικός αγγίζει την καρδιά και το νου πολύ περισσότερο αυτές τις στιγμές. Μια παράσταση που πραγματικά αξίζει να δείτε.
  • Για ένα μόνο μήνα, από τις 17 Απριλίου, μέχρι τις 16 Μαϊου, θα παίζεται στο θέατρο "Πόρτα" το έργο του Φίλιπ Ρίντλεϋ "Παραμύθι για δύο",με το οποίο εγκαινιάζει η Ξένια Καλογεροπούλου μια ακόμη... "Πόρτα". Πρόκειται για τη "Μισάνοιχτη Πόρτα",που ταξίδεψε ήδη στα νησιά του Αιγαίου και μετά τις 16 Μαϊου θα συνεχίσει και πάλι το ταξίδι της, στη Ρόδο αλλά και τη Θεσσαλονίκη. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου,σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου,σκηνικά Ελλης Παπαγεωργακοπούλου,κοστούμιαΚλαιρ Μπρέιγγουελ.Παίζουν: Βαγγέλης Χατζηνικολάου και Δέσποινα Κούρτη.
  • Πρεμιέρα απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης με το έργο του Πάτρικ Μάρμπερ "Τόσο Κοντά".Είναι μια παραγωγή του Θεάτρου του Νότου σε συνεργασία με την Εταιρεία "Πολιτισμός και Επικοινωνία". Πρόκειται για μια πικρή κωμωδία που αναφέρεται στις ερωτικές σχέσεις τεσσάρων ανθρώπων. Ερωτας και προδοσία, φιλία και έχθρα, μίσος και αγάπη, ζωή και θάνατος εναλλάσσονται με καταιγιστική ταχύτητα ανάμεσα σε δύο άντρες και δύο γυναίκες, ένα κουαρτέτο μοναδικών χαρακτήρων με φόντο τη σκληρή σύγχρονη γλώσσα στο μητροπολιτικό Λονδίνο. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Θωμά Μοσχόπουλου,τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου.Παίζουν οι: Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλας Καραζήσης, Αννα Μάσχα, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Ψαρράς.
  • Το έργο του Στέφαν Τσβάιχ "24 ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας" ανεβασμένο από την Εταιρεία Θεάτρου "Σαπφώ",παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας,αύριο, το Σάββατο και την Κυριακή (9μμ), στο "Μικρό Θέατρο" της Μονής Λαζαριστών. Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Στ. Τσβάιχ, η παράσταση παρακολουθεί δύο ανθρώπους που θα αγγίξουν, μέσα από τον έρωτα, τα όρια ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Η θεατρική διασκευή και η σκηνοθεσία είναι του Στέλιου Παυλίδη,τα σκηνικά και τα κοστούμια του Βαγγέλη Γιαννάκου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.Παίζουν οι:Νατάσσα Βασιλείου, Μαρία Χατζηνάκη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ