Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Σήμερα, 17 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στην εκκλησία Κοίμησης της Παναγίας, στο Νικολίτσι Φθιώτιδας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΡΗΡΗ.Γεννήθηκε το 1923 και πέθανε στις 9 Μάρτη 1999. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του. Ο αδελφός του Γιώργος, αντάρτης του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε στα Δεκεμβριανά το 1944. Ο άλλος αδελφός του, ο Ανδρέας, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς τρομοκράτες το 1946. Η αδελφή του Δήμητρα σκοτώθηκε το 1948 στον κλοιό της Γκιώνας, μαζί με άλλους άμαχους. Ο Κώστας Ρηρής, στα τέλη του 1946, βγήκε και πάλι στο βουνό, στο ΔΣΕ.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, το φθινόπωρο του 1949, κατέφυγε στην Πολωνία, όπου δημιούργησε οικογένεια.

Επαναπατρίστηκε το 1977 με την οικογένειά του και το 1984 έγινε μέλος του Παραρτήματος Σπερχειάδας της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Σοφία και τα παιδιά του Βασίλης, Νίκος και Αθηνά Καρακούτση προσφέρουν 10.000 στο περιοδικό "Εθνική Αντίσταση", 10.000 δρχ. στο περιοδικό της ΠΕΕΠΠ και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Συμπληρώθηκαν τις μέρες αυτές 40 μέρες από τον άδικο θάνατο της πολυαγαπημένης μας ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΟΤΤΑ.

Στην άσβηστη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΝΕ Τρικάλων, 10.000 δρχ. Η μητέρα της Μαρία Οττα

Η αδελφή της Ολυμπία Οττα

* * *

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΣΤΕΦΑΝΟΥ (Φωτιάδης) γεννήθηκε το 1913 στην Καβάλα. Φοίτησε ως την Ε τάξη στο Γυμνάσιο Καβάλας. Δούλεψε ως καπνεργάτης και γνώρισε άμεσα την άγρια εκμετάλλευση.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1933. Πολέμησε στο αλβανικό μέτωπο και στην Κατοχή ήταν ΕΛΑΣίτης.

Στις αρχές του 1948, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, στην 105 Ταξιαρχία. Με το βαθμό του ανθυπολοχαγού, πήρε μέρος στις "εκκαθαριστικές" μάχες του Γράμμου, διακρίθηκε και του απονεμήθηκε από το Γενικό Αρχηγείο το διάσημο "Γράμμος". Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, κατέφυγε στην Ουγγαρία. Εκεί βοήθησε στην έκδοση της εφημερίδας των Πολιτικών Προσφύγων "Λαϊκός Αγώνας".

Πέθανε το Μάη του 1997 στη Βουδαπέστη, με ανεκπλήρωτη την επιθυμία του επαναπατρισμού του.

Στη μνήμη του, η κόρη του Βαλεντίνη Σαρακατσάνη, ο γαμπρός του Κώστας και τα εγγόνια του Δημήτρης και Νίκος προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΠΙΝΟΥ, που πέθανε πρόσφατα, τα αδέρφια της Αναστάσιος, Δημήτρης και Βασίλης Κωτσιάβρας προσφέρουν 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Επίσης στη μνήμη της Γεωργίας Σπίνου και αντί για στεφάνι στον τάφο της, η εξαδέλφη της Αναστασία Αγγελοπούλου πρόσφερε 10.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΥΡΙΓΓΑ,στελέχους του ΚΚΕ, του οποίου το μνημόσυνο γίνεται σήμερα Σάββατο 17 Απρίλη, στις 10.00 π.μ. στο Γ Νεκροταφείο Νίκαιας, ο Αντώνης Μάλλης πρόσφερε στην ΚΟ Ναυτεργατών 5.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του φίλου μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΑ,μέλους του ΚΚΕ, μαρξιστή - λενινιστή, καθώς και στη μνήμη των ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΥ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ,ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΙΝΑΡΑ και όσων αγωνίστηκαν για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα, 15.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές.

Θ. Γ.

* * *

Στη μνήμη των συνεξορίστων μου στο Μακρονήσι ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΦΑΤΣΕΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΙΚΟΛΑΔΗ,καθώς και στη μνήμη των συναγωνιστών μου στον ΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΤΡΟΥΝΑ και ΤΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,προσφέρω 6.000 δρχ. για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Φρυγίας Βύρωνα.

Γιάννης Παπάζογλου

* * *

Η Ασημίνα Τζαμαρία προσφέρει 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη των γονιών της ΔΙΟΝΥΣΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑ, καθώς και στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

***

Στη μνήμη του αγαπημένου της οικογένειάς μας ΠΕΤΡΟΥ Μαρίνου ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ,που χάθηκε στις 22 Σεπτέμβρη 1995, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Γλυφάδας, 50.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Για την επιτυχία - να δυναμώσει το κόμμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζόμενων. Προς όφελος του λαού και ενάντια στην αντιδραστική πολιτική υποδούλωσης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της ίδιας πολιτικής, στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστών Αμερικάνων δολοφόνων του γιουγκοσλαβικού λαού και της Ενωμένης Ευρώπης, που συμπράττει στο έγκλημα.Οι γονείς του Μαρίνος και Τούλα Πετρούνια

Τα αδέρφια Τίνα και Γιώργος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ