Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καλοκαιρινές προετοιμασίες

Το μιούζικαλ "Σικάγο",που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το περσινό καλοκαίρι, συνεχίζει και φέτος στο θέατρο "Σμαρούλα",με πρωταγωνιστές τον Δάνη Κατρανίδη,την Μπέσσυ Μάλφα,τον Κοσμά Ζαχάρωφ,την Νατάσα Μανίσαλη,τον Χρήστο Κάλλοου κ. ά. Για την καλύτερη επανάληψη της παράστασης έρχεται στην Αθήνα ο σκηνοθέτης και χορογράφος Γκίλιαν Γκρέγκορι,προκειμένου να παραστεί στην ακρόαση που θα γίνει το Σάββατο 24 του Απρίλη, στις 6 μ.μ. και την Κυριακή 25 Απρίλη από τις 11 π.μ. μέχρι τη 1.30 μ.μ. και από τις 2.30 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. στο θέατρο "Βέμπο".Οι υποψήφιοι ηθοποιοί και χορευτές (γυναίκες και άντρες) θα εξεταστούν σε τραγούδι, χορό και πρόζα. Θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί σε τραγούδια τζαζ και μπαλάντες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που θα βρίσκεται στην είσοδο του θεάτρου και να επισυνάψουν σ' αυτή μια πρόσφατη φωτογραφία τους.

  • Τιμητική εκδήλωση στον σκηνοθέτη Αδαμάντιο Λεμό πραγματοποιείται, στις 26 του Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Θεάτρου της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, με τη συνεργασία του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτιστικής Ανάπτυξης - Τμήμα Θεάτρου του ΥΠΠΟ, του Κέντρου Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Για τον Αδαμάντιο Λεμό θα μιλήσουν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος,ο Ιάκωβος Καμπανέλλης,ο Κώστας Ασημακόπουλος και ο Νίκος Αρμαδώρος.

Ενώ, στο θέατρο της Ενωσης θα παρουσιάζεται μέχρι τις 25 του Απρίλη, καθημερινά, στις 8 το βράδυ, ο "Πλούτος" του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Αδαμάντιου Λεμού,σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου.Ο "Πλούτος" παρουσιάζεται σε χιώτικη διάλεκτο, σε μετάφραση (παράφραση) Γιώργου Κρόκου,μουσική Κώστα Χαριτάτου,σκηνικά Μάνου Ποντικάκη και χορογραφία Αγγέλας Καζακίδου.Παίζουν: Αργύρης Θανασούλας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπουκουβάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης, Ιλια Δούμα κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ