Τετάρτη 21 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΟΕ
"Κλείνει τα μάτια" στο ξεπούλημα

Η ΕΓ της ΟΤΟΕ αποδέχεται τις κυβερνητικές "διαβεβαιώσεις" για μη πώληση της Εμπορικής, διευκολύνοντας την πολιτική ξεπουλήματος

Στη διατύπωση γενικόλογων θέσεων για την πορεία της Εμπορικής Τράπεζας,αρκείται η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ,αποδεχόμενη τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης της τράπεζας για ένα χρόνο και διευκολύνοντας έτσι την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, που με συνέπεια προωθείται το τελευταίο διάστημα και στο χώρο του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η κατάσταση στην Εμπορική Τράπεζα,σε σχέση με τα δημοσιεύματα για το επικείμενο ξεπούλημά της, συζητήθηκε χτες στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, όπου δόθηκε βάρος στην κατάσταση της τράπεζας και ειπώθηκε τυπικά ότι πρέπει να διατηρηθεί το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της. Παράλληλα, διατυπώθηκαν μια σειρά από προτάσεις για την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, την επέκτασή της στα Βαλκάνια και στην απόκτηση διοίκησης μέσω διαγωνισμού.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δ. Κουσελάς,σημείωσε με έμφαση ότι δεν μπαίνει θέμα ιδιωτικοποίησης της τράπεζας, ύστερα από τις σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου!

Αντίθετα, ο Χ. Κακαβάς,μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, τόνισε ότι η ΟΤΟΕ θα πρέπει να εκδηλώσει τη συνολική αντιπαράθεσή της στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, προκειμένου και η Εμπορική να μην οδηγηθεί στο ξεπούλημα, καθώς και να προβάλει την πολιτική ενίσχυσης των δημοσίου συμφέροντος ομίλων. Πρότεινε επίσης στην Εκτελεστική, να γίνει ενημέρωση των εργαζομένων για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και να υπάρξει συντονισμός ΟΤΟΕ - Συλλόγου Εργαζομένων για αντίσταση σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος.

Σχετικά με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, ο συνδικαλιστής τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση για ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς και ότι με επιμέρους προτάσεις ανάπτυξης της τράπεζας δεν αποφεύγεται το ξεπούλημα, καθώς τέτοιες προτάσεις υπήρχαν και στις περιπτώσεις της Μακεδονίας - Θράκης και Ιονικής, αλλά αγνοήθηκαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενάντια στο ξεπούλημα (1999-01-08 00:00:00.0)
Η λύση στη συνέχιση και στην αλληλεγγύη (1998-06-10 00:00:00.0)
Σε ρόλο απεργοσπάστη η ηγεσία της ΟΤΟΕ (1998-06-05 00:00:00.0)
Αγωνιστική επιμονή (1998-06-04 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται ο αγώνας (1998-05-19 00:00:00.0)
Απεργία σε Ιονική και Εμπορική (1998-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ